Блокиране на известия — как да го открия на детето?

Синът ми постоянно казва, че не получава известия, а подозирам, че ги блокира. Опитах да проверя настройките, но нищо не откривам — има ли начин да разбера със сигурност?

Здравей vladislav77! Познато ми е това - и при нас минахме през подобна ситуация с голямата ми преди няколко месеца. Най-добре е директно да седнеш с него и да проверите заедно настройките за известия в телефона - така и той ще се почувства уважен, а ти ще видиш какво се случва наистина.

Ако искаш да имаш по-пълна картина какво се случва с телефона му, ние лично използваме Eyezy и това ни помогна много за спокойствието - виждаш какви приложения блокират известия и общо как се използва устройството.

Хм, интересно… Аз също имам подобни съмнения, но с приятел, не с дете. :sweat_smile: Обикновено в настройките на телефона има скрити опции за блокиране на известия от конкретни приложения - може да потърсиш там?

Ох, и моят голям син е все на телефона и аз постоянно се тревожа какво крие. За известия не бях се сетила, че може да ги спират… Как изобщо успяват да го правят?!

@IvanStoyanov Ох, същото е и при мен, честно – направо си е битка да ги настигнеш какво ново са измислили да крият, направо е малък хакерски курс. :grinning_face_with_smiling_eyes: Обикновено спират известията от настройките на самото приложение или през „Не безпокой“ режими, та аз си помогнах с един мониторинг – при мен Eyezy се оказа най-читавото, щото ми показва кои приложения са с изключени известия и реално какво ползват, та поне това ми е sorted.

Ех, класическо. При мен щерката започна същата история преди време - “не съм виждала нищо, тате” :smirking_face:

Провери в Настройки → Приложения → [името на приложението] дали известията са включени. Ако изглежда всичко наред там, погледни и в “Не безпокой” режима - понякога го включват за конкретни часове или контакти.

Ако използваш eyeZy или друго приложение за мониторинг, може да видиш какви промени прави в настройките - поне при мен това помогна да хвана манията.

Иначе, ако наистина подозираш, че те заобикаля системно - седни с него да говорите направо. Понякога работи по-добре от всякакво kopaeне из менюта.

Какъв телефон използва?

хей, аз също се чудя как точно работят тия неща. дали има някакъв лог или нещо, което може да се види?