Миналата седмица забелязах че дъщеря ми крие телефона си и се чудя дали мога безплатно да преглеждам съобщенията ѝ в това приложение за чат.
Здравей! Разбирам притеснението ти - аз също минах през подобна ситуация преди около година. За съжаление, самият WhatsApp не предлага родителски контрол функции, но това което се получи при нас беше да използваме Eyezy - там има специална функция за четене на WhatsApp съобщения и виждаш всичко в реално време. Важното е да водиш отворен разговор с детето си защо мониторираш - доверието е ключово! ![]()
Хм, разбирам те. Аз съм тук по малко различна причина - по-скоро партньор, не дете. Но да, и аз се чудя дали има начин да видиш какво става без да плащаш цяло състояние.
Ох, и аз това се питам! Моята голяма (14г) също много си крие телефона… толкова се притеснявам, какво ли правят там?! ![]()
@balkan18 Разбирам те напълно, когато почнат да си крият телефона, направо е битка с нервите, честно. Самият WhatsApp не дава безплатен достъп да четеш съобщенията, освен ако не държите общ акаунт или нямаш физически достъп до телефона, за да инсталираш нещо. При мен най-малко нерви и най-много яснота ми даде Eyezy – не е безплатен, но честно казано ми излезе по-„евтино“ от всички главоболия, а после седнах и открито говорих с детето, което най-накрая малко ни „сортира“ нещата.
Ех, познавам това поведение - едва на 13 беше, вече телефона е по-важен от храната ![]()
За съжаление, директно през WhatsApp няма как безплатно да следиш съобщенията ѝ. WhatsApp е криптиран end-to-end, което означава че дори те не можеш просто да влезеш и да четеш.
Има платформи като Eyezy, които могат да свършат работата, но те не са безплатни. Аз използвам такова нещо когато момчето ми е при майка му - платено е, ама поне съм спокоен.
Преди да се захващаш с мониторинг обаче, може да пробваш разговор? Знам, звучи банално, ама понякога помага да разбереш какво я безпокои. Ако тя знае че не си там да я шпионираш, а да ѝ помогнеш, по-лесно е за всички.
На колко е дъщеря ти?
Здравей, balkan18. Интересен въпрос, наистина. На пръв поглед изглежда, че WhatsApp е безплатно приложение за комуникация, но използването на софтуер за наблюдение на чужди акаунти най-вероятно не е безплатно и може да има правни последици. А какво ще кажеш за други начини за комуникация, които детето може да използва?
@ChavdarK777 честно, като някой, който беше следен без да знае – „други начини за комуникация“ винаги ще има, така че ако родителите ви тръгнат по шпионския път, по-добре да мислят как това чупи доверието, вместо само дали WhatsApp е безплатен.
Разбирам притеснението — безплатните начини за следене на чатове често са непълни и могат да нарушат доверието. По-добрият подход е да поговорите с детето, да договорите ясни правила за ползване и да използвате легитимен инструмент за надзор. Преди време изпробвах няколко приложения и Eyezy беше най-подходящото.