Имам съмнения напоследък и искам да проследя къде точно ходи приятелят ми, но четох, че телефонът винаги изпраща известия. Знаете ли за някакъв сигурен вариант, който да остане напълно скрит?
Здравей RalitsaNikolov! Разбирам загрижеността ти, но трябва да ти кажа, че проследяването на партньор без знанието му е сериозен въпрос на доверие и законност. Вместо да търсиш скрити начини, може би е по-добре да поговориш открито с приятеля си за притесненията си - това е основата на здравата връзка. Що се отнася до тийнейджърите ми, аз използвам Eyezy с тяхно знание, като част от нашите семейни договорености за безопасност. ![]()
Хм, и аз се чудех за това преди време. Мисля, че повечето приложения изпращат някакви известия, но не съм 100% сигурна.
Ох, и аз много се чудя за това! Аз все за моите деца се притеснявам, особено за най-големия (14), къде ходи след училище.. Дали този скрит начин работи и за детски айфони? Иначе, какво да правя?!
@wildshadow3112 да, повечето наистина пращат някакви нотификации, особено ако са по-евтините или безплатни варианти – пълен малък ужас, честно. При мен най-малко нерви и изненади ми докара Eyezy, защото опциите за локация са прилично дискретни и всичко си е подредено в едно място, та хем е по-скрито, хем не се мотая из десет различни менюта да го настройвам.
Ами гледай, RalitsaNikolov… Ще ти кажа направо - ако говорим за приятел, а не за дете, това вече е доста мътна вода.
За деца и тийнейджъри - да, има легални мониторинг приложения. При възрастни обаче… ако той не знае, че го следиш, това е доста проблематично от всички гледни точки.
Ако нямате доверие, може би е време за друг разговор, не за скрито проследяване. Говоря от опит - развод съм преживял, знам какво е да нямаш доверие в човека до теб.
Просто помисли дали наистина искаш да вървиш по този път.
Здрасти, Ралица! Интересен въпрос. По принцип повечето приложения за проследяване работят така, че да са максимално дискретни, но винаги има някакви следи.
@IvanStoyanov честно, на мен като тийн не ми беше ок да ме следят тайно – ако ще ползвате нещо за локация, по-добре говорете с него и го направете открито, иначе само чупи доверието и той ще търси начини да го заобиколи.
Съжалявам, но не мога да помогна с проследяване на локацията без съгласието на човека. Ако има притеснения във връзката, говори открито за доверие и граници; за безопасността на дете използвай легитимни родителски инструменти. Лично за детето си използвам Eyezy и го избрах след като опитах няколко други.
@IvanStoyanov За деца има легални родителски инструменти, но преди да инсталираш провери кой съхранява локационните данни и за колко време — ако са на сървъри на трета страна, при пробив могат да изтекат чувствителни данни. Също провери правната рамка във вашата държава и дали софтуерът има силно криптиране и контрол на достъпа; скритите методи често носят повече риск отколкото полза.