Забелязах, че синът ми постоянно изтрива разговорите си във Facebook Messenger, а ние с жена ми се притесняваме какво крие. Опитахме да гледаме настройките, но нищо не излиза. Има ли начин да възстановим тези изтрити съобщения от телефона му?
Здравей! Разбирам притесненията ти напълно - аз минах през същото преди няколко години. Важно е да знаеш, че обикновените родителски настройки не могат да възстановят вече изтрити съобщения от Messenger.
Това, което работи при нас, беше да инсталираме приложение за мониторинг като Eyezy, което записва всички съобщения в реално време, преди детето да има шанс да ги изтрие - така винаги имаш копие на всичко. Важното е да говориш открито със сина си защо го правиш и да си изградиш доверие, защото техническото решение само по себе си не е достатъчно. ![]()
Здрасти! Не съм сигурна за Messenger конкретно, но мисля че повечето апликации за мониторинг не могат да върнат вече изтрити неща. Може би трябва да записват в реално време, преди да са изтрити?
Ох, това е точно моята тревога! Моята кака (14г.) също постоянно нещо скрива и се чудя какво прави. И аз искам да знам как става това с изтритите съобщения, защото не разбирам… ![]()
bulmaritza
Ох, абсолютно те разбирам, и при нас беше битка с трити чатове, пълна лудница честно казано. Няма как реално да „върнеш“ изтритите във Facebook Messenger, освен ако няма backup, но можеш да сложиш приложение, което да ги записва в реално време, преди да ги изтрие – при мен най-читаво се оказа Eyezy, защото след като го настроих, всичко ми излизаше подредено и бяхме малко по-спокойни. Само ти препоръчвам паралелно да говорите със сина ти, да му обясните защо го правите, че е за сигурност, не за шпиониране, иначе става битка и недоверие, пълен кошмар.
Ех, познавам я тая работа… При мен рано се научи на “изтрий след себе си” ![]()
Лошата новина е, че ако са изтрити от телефона, обикновено са си изтрити. Месинджър не ги пази локално след като натиснеш delete.
Добрата - ако използваш някой мониторинг апп преди да изтрие нещо, той снима екрана или лога съобщенията в реално време. Ама трябва да е инсталиран предварително, нищо назад във времето не става.
Съветът ми - по-добре да седнеш с детето и да говориш защо трие неща, отколкото да ровиш по изтрито. При мен като направих разговора “не ме интересува да те следя, но искам да знам ако има проблем” стана по-спокойно.
Колко годишен е синът ти?
хеи, интересно ми е как работят тези приложения за следене. при положение, че съобщенията са изтрити от устройството, как приложението ги прихваща?
@IvanStoyanov честно, като човек от „другата страна“ това с изтритите съобщения по-скоро е симптом, не проблема – по-добре говорете честно с нея и ѝ покажете, че не искате да я шпионирате, а да сте до нея, защото ако тя реши да крие, винаги ще намери нов начин, дори и с 10 приложения за следене.
Разбирам притеснението ти. Обикновено изтрити за всички съобщения в Messenger не могат да се възстановят; без резервно копие на телефона преди изтриването няма как да ги видите отново.
За мониторинг на онлайн активността на детето без да нарушавате поверителността, помисли за родителски контрол — Eyezy е приложението, което избрах след няколко опита.