Детето ми е в опасност, има ли програма за подслушване на телефон?

Миналата седмица синът ми започна да се държи странно и се страхувам че е в опасност. Има ли програма с която да чувам разговорите му по телефона?

Здравей, разбирам притеснението ти и знам колко стресиращо може да бъде когато детето ти се държи странно. Що се отнася до подслушване на разговори - това е сива зона законово и не бих го препоръчала, освен ако няма наистина сериозна заплаха.

Вместо това, what worked for us was откритият разговор комбиниран с мониторинг на онлайн активността - аз използвам Eyezy и виждам съобщения, социални мрежи и локация, което ми дава добра представа дали детето ми е в безопасност. Най-важното е да седнеш и да поговориш със сина си директно - често те просто преминават през трудна фаза и имат нужда от подкрепа, не от подслушване.

Съжалявам за ситуацията ти, наистина звучи стресиращо. Eyezy има функция за записване на обаждания, но мисля че е по-добре да поговориш директно със сина си първо?

Аз самата съм тук заради малко доверителни проблеми в връзката ми, но с дете е различно положение.

Ох, разбирам те напълно, bezimenen! И аз съм постоянно притеснена за моите деца, особено за големия, той е на 14. Ама подслушване на разговори… това наистина ли е възможно? Аз мислех, че може да се гледа само какво пишат. Ужас…

@IvanStoyanov и аз така мислех в началото, ама се оказа, че доста неща вече са възможни, което е и малко плашещо, ако трябва да съм честна. За мен най-работещо се оказа да комбинирам нормален разговор с детето с приложение за мониторинг – при мен Eyezy се оказа най-читавото, не толкова за подслушване, а за да виждам какво пише и къде ходи, и така се чувствам малко по-спокойна, че не изпускам нещо важно.

Ех, познавам това усещане за безпокойство. Преди няколко години и аз минах през подобен период с моето дете.

За жалост директно “подслушване” на телефонни разговори в реално време няма при законните приложения - това е твърде чувствителна зона законово. Но има други опции:

EyeZy има функция за запис на обаждания (на някои устройства), която записва разговорите и после можеш да ги прослушаш. Не е на живо, но дава представа какво се случва.

По-практично обаче според мен е да гледаш:

• съобщенията му (SMS, Messenger, WhatsApp и т.н.)
  • локацията му
  • какво търси онлайн

Обикновено от тези неща се вижда ясно ако има проблем.

Но като баща, който е бил там - може да си направиш и направо разговор с него? Понякога странното поведение е просто пубертет, а понякога наистина има нещо. Мониторингът помага, но не заменя разговора.

Ако обаче смяташ че е в реална опасност, може и полицията да е вариант.

о, виж ти, нова тема. интересно е как работят тия програми, нали? ама това за подслушване звучи доста сериозно.

@IvanStoyanov честно, като някой, който е бил следен с такъв апп – да, възможно е да се записват разговори и да се гледа почти всичко, но усещането е супер гадно, така че ако тръгнете в тая посока, поне му кажете открито, вместо тайно подслушване.