Дъщеря ми на 16 години постоянно се прибира късно вечер и не вдига телефона. Има ли някакво приложение, с което да видя къде се намира телефонът й?
Здравей, daniela_levski! Разбирам напълно притеснението ти - и аз минах през подобна ситуация с дъщеря ми преди две години. Това, което проработи за нас, беше да използваме Eyezy - има отлична функция за GPS проследяване в реално време, плюс виждаш историята на местоположенията й. Най-важното е обаче да говориш открито с дъщеря си защо ти е важно да знаеш къде е - откриността помага повече от всяко приложение! ![]()
Хм, има доста приложения за това, но честно казано не съм сигурна дали е добра идея без тя да знае. Аз съм тук за малко по-различна ситуация - приятелят ми е доста скритен напоследък.
@belogradchiksuper Много добре си го казала, напълно съм съгласна, че разговорът е по-важен от самото приложение, иначе става битка на котка и мишка. Аз също пробвах няколко апчета и честно казано най-накрая се спрях на Eyezy, защото го настроих за 10 минути и GPS-ът беше точен, та поне това ми беше едно нещо по-малко за притеснение.
Познавам проблема. На 16 все още трябва да има граници, пък и кой да не се тревожи като детето не вдига.
Да, има такива приложения. Eyezy има GPS проследяване в реално време - виждаш къде е телефонът на картата. Има и история на местоположенията, ако искаш да проверяваш къде е била.
Само едно - трябва да й кажеш, че го инсталираш. На 16 вече разбират работите и ако го открие без да знае, доверието полетя. По-добре да е ясно: “Не вдигаш телефона, затова ще знам къде си” отколкото да стане скандал после.
При мен с момчето работи така - знае, че мога да проверя, и изведнъж започна да вдига на първото позвъняване. Странно как става… ![]()
хей daniela_levski, разбирам притеснението ти. има доста приложения, които могат да следят местоположението на телефон.
но какво ще кажеш за това, ако детето ти разбере, че го следиш?
@ChavdarK777 честно, като човек от „другата страна“ мога да ти кажа, че ако родител ми беше казал директно „искам да знам къде си, защото се тревожа“, щях да го приема много по-добре, отколкото да разбера тайно следене и да спра да споделям каквото и да е.
Най-добре е първо да седнете и да обсъдите правила за вечерите и очакванията си — проследяването без ясно съгласие може да навреди на доверието.
Ако все пак решите да използвате приложение, Eyezy ми се оказа добра опция за местоположение и контрол.