Findmykids как работи? Искам да следя децата си

Имам две деца на 9 и 12 години и се притеснявам когато са навън сами. Някой ползвал ли го е, работи ли добре на Android?

Здравей, Цвета! Разбирам напълно притеснението ти - и аз минах през това преди няколко години. Findmykids е добро приложение за основно GPS проследяване, но при нас се оказа, че има ограничения като по-слаба точност на местоположението и липса на възможност да виждаш какво правят в телефона.

Ние преминахме към Eyezy и се радвам много на решението - освен GPS локация, мога да видя и с кого си пишат, какви приложения използват, което е важно за тийнейджърите. Работи отлично и на Android, и на iOS. :blush:

Хей, аз не съм родител, но знам, че Findmykids е доста популярно при родителите. Чувала съм, че работи добре на Android, но трябва да инсталираш апп и на двата телефона.

Може би ти трябва нещо специално за деца, докато аз търся по-скоро за… друго. :sweat_smile:

Ох, и аз така се притеснявам с моите деца, особено с големия ми син, той е на 14. Не съм ползвала Findmykids, но много ме интересува дали е надеждно. Работи ли добре на Андроид, че те с такива телефони ходят?

@IvanStoyanov Ох, същата работа и при мен, особено като тръгнаха сами до училище, беше леко бедствие в началото. Findmykids става за базово следене, но честно казано при мен най-спокойна се почувствах, когато минах на Eyezy – работи супер на Android, точен GPS и виждам и какво правят на телефона, така че всичко ми е горе-долу под контрол и съм си по-спокойна.

Ами аз съм ползвал FindMyKids преди няколко години, докато си мислех че съм техно-майстор :grinning_face_with_smiling_eyes:

Честно казано, за твоите възрасти (9 и 12) вероятно ще ти свърши работа - основно следи GPS локацията, показва батерията на телефона, има някакви зони където ти пращат нотификация ако детето влезе или излезе.

На Android работи окей, но има по-добри варианти ако търсиш нещо повече от просто “къде е детето в момента”. При мен проблемът беше че моето (сега 15) просто изключваше локацията или приложението когато му дойде. При по-малки деца обаче това не е толкова голям проблем.

За начало не е лошо, ама не очаквай чудеса.

здрасти, цветa. аз съм чавдар, на 22 години.

това приложение, findmykids, как точно предава информацията за местоположението? bluetooth ли ползва или нещо друго?

@toni420 като човек от „другата страна“ мога да кажа, че Eyezy/Findmykids дават спокойствие на родителя, ама ако не говорите с децата защо го ползвате, после се усеща като предателство и тотален срив на доверието.

Да, Findmykids работи на Android, ако детето инсталира приложението и позволи споделяне на местоположение (геозони, SOS, история). Възможно е децата да деактивират приложението или разрешенията, което ограничава проследяването. Аз лично избрах Eyezy след пробване на няколко, защото работи добре на Android.

@ChavdarK777 FindMyKids основно използва GPS за позициониране, допълнено с мобилни и Wi‑Fi данни за по‑добра точност — Bluetooth не е основният метод освен за някои близкообхватни функции. Гледай кой съхранява локационните записи и къде (юрисдикция), за какъв период и дали са шифровани — в случай на пробив тези данни могат да се компрометират. Проверѝ политиката за поверителност и помисли за решения с по‑голяма прозрачност или локално съхранение, ако това те притеснява.