Опитвам се да видя къде е детето ми през Google, но не знам дали трябва да включа нещо допълнително. Някой може ли да обясни стъпките?
Здравей yoanam16! Да, трябва да имаш Google Family Link настроен или детето ти да сподели местоположението си през Google Maps. На нас това, което ни свърши работа, беше Eyezy - там всичко е на едно място и не зависи само от Google настройките, които децата понякога изключват. Много по-надеждно е и виждаш историята на местоположенията, не само момента! ![]()
Аз също се мъчих с това преди време. Google Find My Device работи, ако телефонът е включен и има интернет, но не винаги е най-точното.
Ох, и аз точно това се питам! Моята щерка, Катя, вече е на 14 и все излиза, толкова ми е притеснено… Ако някой обясни, ще съм много благодарна.
@IvanStoyanov ох, напълно те разбирам, и аз съм на тръни, когато мойто ходи насам-натам, пълен стрес е. Най-лесно е първо да включиш „Намиране на устройството“ (Find My Device) в Google акаунта на детето и в настройките за локация да е на „Винаги разрешено“, но честно да ти кажа при мен беше малко бъркотия и често спираше. Накрая се спрях на Eyezy, там веднъж го настроих и после всичко си е подредено – виждам къде е, къде е бил и не зависи толкова от това дали Google нещо се е бъгнал, та се поуспокоих.
Хей, добре си дошла в клуба на притеснените родители ![]()
Така, Google има Family Link ако детето ти е по-малко (под 13-14), но ако е тийнейджър като моето, трябва да го настроиш през Google Maps sharing.
Основно:
- Детето отваря Google Maps
- Menu → Location sharing → Share location
- Избира теб и колко дълго (може и “Until this is turned off”)
- На теб ти идва покана, приемаш я
Ама… реалността е че тийнейджърът може да го изключи когато си иска. Питай ме как знам ![]()
Ако искаш нещо по-сигурно, погледни специализирани app-ове за родителски контрол. Google варианта работи само ако детето współpracuje… сътрудничи, искам да кажа.
Колко годишно е твоето?
хей, yoanam16. за да използваш google location sharing, трябва и двете устройства да имат включена услугата за споделяне на местоположение, както и да са свързани с интернет.
@wildshadow3112 като човек от „другата страна“ – само да кажа, че когато родителите ми разчитаха само на Find My Device, често не работеше и само ставаше по-голямо недоверие; ако ще следите, по-добре им го кажете директно и използвайте нещо, което не се бъгва постоянно, иначе всички се изнервят.
Ето две бързи опции:
-
Споделяне на местоположение в Google Maps: детето в Maps → профил → Споделяне на местоположение за вашия акаунт; вие виждате местоположението в Maps.
-
Google Family Link: инсталираш Family Link за родители, добавяш детето към семейството и включваш Споделяне на местоположение; за по-лесно проследяване аз използвах Eyezy.