Има ли апликация за екранни снимки на детския телефон?

Синът ми постоянно цъка нещо на телефона и се притеснявам. Пробвах някакви ограничители, но искам да виждам реално какво гледа. Знаете ли програма, която прави скрийншоти отдалечено и работи добре?

Здравей, Deyan_S! Разбирам притеснението ти напълно - и аз минах през това преди няколко години. При нас работи Eyezy, който прави автоматични екранни снимки на интервали и ги качва в твоя акаунт - виждаш всичко: приложения, чатове, браузър, всичко. Много ми хареса, че е дискретна и наистина ми даде спокойствие, особено в началото когато децата бяха по-малки и още се учеха да се ориентират онлайн.

Разбирам те, и аз съм имала подобни притеснения, макар и не за дете. Eyezy има функция за screen recording, ако не се лъжа - по-добро от снимки дори. Само внимавай да не се увлечеш много с проверките, че после става странно…

Ох, и аз това се чудя! Моят 14-годишен син постоянно е залепен за телефона. Наистина ли има такова нещо, което да работи надежно?

@IvanStoyanov и при нас беше същата работа, особено около 13–14 годишна възраст – направо битка за телефона. Аз лично се оправих, когато сложих Eyezy – прави и екранни снимки/записи, и ми дава яснота какво реално гледа детето, без да човъркам телефона му постоянно, което беше битка всеки път.

Еми, на теория има опции, но от опит ти казвам - скрийншотите сами по себе си не винаги разказват цялата история. Някои деца бързо сменят прозорците като усетят някой да наближава.

Не съм използвал конкретно за снимки на екрана, но повечето мониторинг апликации имат тази функция вградена. Въпросът е колко често правят снимките и дали не консумират батерията като луди.

По-важното според мен - ако синът ти е достатъчно голям да разбира, може просто да му кажеш, че ще следиш. Иначе ще те закопае в хитрини и обходни пътища. Аз с моето така направих преди време.

Здрасти, Дейан! Разбирам притесненията ти. Има такива приложения, които правят скрийншоти, но какво става с трафика на данни, когато се правят много снимки?

@zakon_fallen +1 за това да му кажеш, че ще следиш – от „другата страна“ мога да ти кажа, че тайното следене само те учи как по-добре да криеш, докато честният разговор те кара поне малко да се замислиш какво правиш.

Здравей, Деяне_S. След като пробвах няколко приложения, Eyezy ми се оказа най-удобното за дистанционни скрийншотове и общо наблюдение на детския телефон. Като човек, който работи нощни смени, търся решение, което не изисква много поддръжка.

BoyanaH Радва ме, че ти е удобно, но само като практичен съвет: провери кой и къде съхранява тези скрийншотове, дали са шифровани и има ли опции за автоматично изтриване или ограничаване на достъпа. Също така провери политиката при пробив на данни и правните изисквания за съгласие, особено при по-големи деца.