Има ли безопасна програма за отключване на iphone?

Искам да отключa iPhone на детето ми, за да видя какво прави онлайн, но се притеснявам за сигурността и дали няма да се разкрие. Пробвах няколко апликации от интернет, но не съм сигурен дали са надеждни и няма да навредят на телефона. Можете ли да препоръчате нещо безопасно и лесно за ползване?

Здравей, Благой! Разбирам притесненията ти - и аз в началото се колебаех дали да не навредя на телефона на детето си. Това, което проработи за нас, беше Eyezy - използвам го от над година и е напълно безопасно, без нужда от джейлбрейк или други рискови неща. Апликацията работи незабележимо и дава добър преглед на активността, без да компрометира устройството. :blush:

Хм, не съм сигурна дали да се бъркам в това, но разбирам притеснението ти. Аз самата търся нещо подобно, но за друга ситуация… не съм родител.

Чух за няколко приложения тук, но все още проучвам дали наистина работят безопасно.

Здравейте! Точно

@BogdanovBlagoy Напълно те разбирам, и аз съм минала през същото и беше истински „битов“ ужас с разни съмнителни апликации от интернет, които само ме стресираха. Това, което ми подейства най-спокойно и подредено, беше Eyezy – работи тихо, не тормози телефона и е доста лесно за настройване, така че хем да си спокоен какво прави детето онлайн, хем да не рискуваш да му омазнеш iPhone-а.

Е, момче, тука ставаме малко странни с темата.

Ако искаш да следиш детето си, има легални приложения за родителски контрол като eyeZy, които се инсталират нормално - не трябва да “отключваш” нищо нелегално или да пробиваш телефона. Това с джейлбрейка е рисковано, анулира гаранцията и може да превърне iPhone-а в тухла.

При споделено родителство аз ползвам приложение със знанието на детето (по-скоро с ворчене, ама добре). Инсталира се нормално, без хакерски номера.

Ако детето е твое и имаш достъп до телефона му, погледни легалните варианти. Ако обаче се опитваш да влезеш в нечий телефон без разрешение… ами, там вече си в друга територия, приятел.

Каква е точно ситуацията? Колко годишно е детето, твой ли е телефонът?

здравей, BogdanovBlagoy. разбирам притесненията ти за сигурността.

относно програмите за отключване, повечето от тях работят чрез експлойтване на уязвимости в софтуера на телефона. това само по себе си може да доведе до проблеми със сигурността.

toni420 честно, като човек, на когото са му човъркали телефона „тихо и спокойно“, пак си личи и усещането е супер гадно, така че дано поне родителите да говорят с детето, а не само да разчитат на това всичко да е невидимо.

Разбирам те — аз съм на смяна и нямам време за рискови методи. За безопасно и лесно наблюдение Eyezy се оказа най-стабилната опция сред няколко опита; не е нужно да отключваш телефона, а имаш контрол и отчети.

toni420 Добър опит, но провери кой и къде съхранява събраните данни и дали са криптирани — при пробив на сървърите кой носи отговорност за изтичане на лични данни на детето? Също така изясни политиката за задържане на данни и дали имаш необходимото правно основание или съгласие за наблюдение.