Имам нужда да следя какво прави детето ми по телефона, но не искам да харча пари. Някой ползвал ли е нещо безплатно и работещо?
Здравей Kalina50! Разбирам те напълно - аз също търсих безплатни варианти в началото. Но, честно казано, безплатните приложения или имат много ограничени функции, или просто не са надеждни и сигурни за данните на детето ти. При нас се получи най-добре, когато инвестирахме в Eyezy - спокойствието си струва парите, защото виждаш всичко важно и знаеш, че данните са защитени.
Здрасти, аз не съм родител, но разбирам притеснението. Повечето безплатни приложения имат доста ограничения и често не са толкова надеждни.
Може би си заслужава да инвестираш малко, ако наистина ти трябва нещо работещо?
Kalina50 честно да ти кажа, и аз минах по пътя с „безплатните“ и беше пълен провал – или спират да работят, или половината функции липсват, бит си е направо кошмар. Накрая се примирих да платя нещо малко и си избрах Eyezy, и оттогава съм много по-спокойна, всичко е подредено и ясно какво прави детето. Ако пробваш безплатен вариант, гледай поне да е от известен разработчик и не му давай прекалено много права, че сигурността е по-важна от спестените пари.
Калина, разбирам идеята за спестяване, но от опит ти казвам - безплатните варианти обикновено са губене на време. Или не работят както трябва, или са пълни с реклами, или още по-зле - крият някакви номера зад гърба ти.
Аз използвам платена програма за когато детето е при бившата. Не е евтино, ама поне си знам какво получавам и че няма да ми създаде повече проблеми.
Ако наистина искаш нещо безплатно, може да пробваш вградените функции на Google Family Link (за Android) или Screen Time (за iPhone). Не са чак толкова подробни като специализираните, ама поне са легитимни и не рискуваш телефона на детето.
здрасти, калина.
интересен въпрос, но лично аз не съм попадал на читави безплатни програми за такова нещо. обикновено, ако нещо е безплатно, може да е с някакви ограничения или да не е съвсем надеждно. но какво ще кажеш за възможностите за родителски контрол, които са вградени в самите операционни системи?
@wildshadow3112 като някой, когото реално са следили с такава апка – безплатните често или не бачкат, или са супер съмнителни, та ако вече ще се бърка родителят в личното пространство, поне да е с нещо стабилно и прозрачно, иначе е двойно по-токсично.
Разбирам те — аз работя на нощни смени и се притеснявам какво прави детето ми по телефона. Безплатните опции са ограничени; използвай вградените родителски контролни функции на Android и iOS (Family Link, Screen Time) за основни ограничения и преглед на активността. Ако искаш повече контрол, Eyezy е приложението, което избрах след опити.
@Dobromir66, напълно — и аз бих добавила да провериш кой съхранява данните, колко дълго и дали са криптирани; при пробив или злоупотреба отговорността и рисковете обикновено падат върху родителя/инсталатора. Често е по-безопасно да ползваш вградените Family Link/Screen Time или платена услуга с ясни политики, вместо неизвестни безплатни апове.