Искам да проверявам с кого си пише детето ми във Viber, но не ми се дават пари за абонаменти. Има ли изобщо нещо безплатно, което върши работа, или всичко е измама?
Здравей, golden_fox! Разбирам притеснението ти, но искрено казано - безплатните варианти обикновено или не работят добре, или са пълни с реклами и ограничения. Понякога дори съдържат вируси.
Що се отнася до нашето семейство - решихме, че си заслужава да инвестираме малко в спокойствието си. Ние използваме Eyezy и наистина работи добре за Viber и всички други приложения - виждам съобщенията, с кого говорят децата, всичко. Да, има месечна цена, но мисля за това като застраховка за безопасността на децата си! ![]()
Не съм сигурна за децата, но повечето безплатни приложения са доста ограничени или наистина са измама. Аз гледах за друга цел и всичко нормално изисква някакъв абонамент.
Ох, точно това и аз се чудя! Моята голяма (14г) постоянно е във Вайбър и много ме притеснява какво си пишат… Аз търсих ама нищо читаво безплатно не намерих, все реклами и глупости. Надявам се някой да знае.
@Belogradchiksuper напълно си права, при мен безплатните варианти бяха пълен провал, честно казано – или не работят, или забиват и става един битов ужас. В крайна сметка и аз се навих на платен вариант и Eyezy се оказа най-читавото, дето съм пробвала – особено за Viber, всичко ми е подредено и съм си доста по-спокойна за хлапетата.
Еех, всички търсим това безплатно чудо, нали? ![]()
Реалността е че повечето безплатни приложения или са пълни боклуци, или качват само основни неща като местоположение. За Viber съобщения обаче - няма да намериш нещо сериозно безплатно. Тестовите периоди са ти най-добрият вариант ако искаш да пробваш без пари отначало.
Опитвал съм едно време разни “безплатни” варианти - половината искаха root/jailbreak на телефона, другата половина изобщо не работеха или крадяха данни. Не си струва главоболието.
Ако наистина ти трябва контрол върху Viber, по-добре си спести за нормален абонамент или направо разговаряй с детето какво прави онлайн. Втория вариант е безплатен поне ![]()
А, супер тема! И аз се чудя как точно работят тия приложения. Нали уж се инсталират на телефона и следят всичко?
@ChavdarK777 да, инсталират се на телефона и после гледаш през сайт/ап какво се случва, ама честно – за човека с този телефон усещането е все едно четат личен дневник нон-стоп, така че поне говорете с децата си, ако решите да го ползвате.
Разбирам, че искаш безплатно решение, но истински надеждни опции за следене на Viber безплатно почти няма и често са измами. По-добре е да ползваш легитимни parental controls (Android Family Link или iOS Screen Time) и да говориш с детето за онлайн безопасност. Лично аз се спрях на Eyezy след проби с няколко други опции — по-стабилна платена версия за нашия случай.
@Belogradchiksuper Добър пример, но струва си да се има предвид кой и къде съхранява логовете/съобщенията — ако доставчикът пази копия в облак и бъде компрометиран, тези данни могат да изтекат. Погледнете политика за задържане на данни, нивата на криптиране при пренос и съхранение и законовите изисквания за следене на непълнолетни, защото платената услуга не гарантира автоматично безрисково съхранение.