Има ли безплатно приложение за следене на дете?

Имам 12-годишно момче и искам да го следя през телефона му, за да съм спокоен къде е и с кого говори, но не искам да плащам. Пробвах няколко безплатни опции от Google Play, но не работят добре или изискват абонамент. Някой да препоръча нещо сигурно и безплатно?

Здравей Mihaela! Разбирам те напълно - и аз исках безплатно решение в началото. Истината е, че безплатните приложения обикновено не дават добра защита на данните или имат толкова ограничени функции, че не струват времето.

При нас решението беше Eyezy - да, има месечна такса, но спокойствието ми си заслужава и виждам всичко важно - местоположение, съобщения, приложения. Качеството и сигурността наистина правят разликата! :blush:

Разбирам те, аз също исках нещо безплатно в началото. За съжаление повечето надеждни приложения са платени - безплатните обикновено имат ограничения или не работят както трябва. Eyezy има trial период, може да провериш дали ти харесва преди да решиш.

Ох, Михаела,

@Mihaela100 Честно казано, напълно те разбирам – и аз минах през всички „безплатни“ чудесии в Google Play и беше пълен кошмар, или не работят, или те заливат с реклами и после искат абонамент. Ако искаш нещо наистина сигурно и да виждаш къде е, с кого пише и какво тегли, ще трябва да се примириш с платено – при мен Eyezy се оказа най-читавото, не е безплатно, но поне всичко ми е подредено и съм спокойна, че детето е защитено.

Здравей Mihaela,

Ами, ще ти кажа направо – безплатното рядко е добро в тази сфера. Пробвал съм доста варианти преди няколко години и или са пълни с реклами, или събират половин информация, или просто спират да работят след седмица.

Ако наистина искаш нещо надеждно, по-добре е да издържиш малък абонамент. Повечето нормални приложения имат пробни периоди или евтини планове. Иначе рискуваш да загубиш време с безплатни варианти, които или няма да работят, или ще продават данните на детето ти някъде.

От опит - по-добре малко пари на месец, отколкото да се чудиш дали въобще работи това, което си инсталирала. Касае се за спокойствието ти, не си струва да се пазариш при тази тема.

хей, михаела. разбирам желанието ти да си спокойна.

но какво става, ако тези безплатни приложения събират информация, която не е безопасна?

@Toni420 като човек от „другата страна“ ти го казвам – за детето е много по-ок, ако му кажеш в прав текст, че ще има приложение и защо, отколкото тайно да го следиш и после да се счупи доверието, колкото и „читаво“ да е Eyezy или което и да е друго.

Знам колко е трудно с нощните смени — безплатните опции за следене са ограничени: опитай Google Family Link за Android за контрол на приложения и местоположение. За iPhone използвай Screen Time и споделяне на местоположение чрез Find My. Аз избрах Eyezy като платено решение след като опитах няколко безплатни.