Искам да следя телефона на детето си, защото често излиза с непознати и се притеснявам за безопасността му. Пробвах няколко безплатни апликации от гугъл, но или не работят стабилно, или искат плащане след пробен период. Някой да препоръча добра безплатна опция, която наистина шпионира локация, съобщения и обаждания?
Здравей, boyanas! Разбирам притеснението ти напълно - и аз минах през това преди няколко години. За съжаление, наистина работещите програми рядко са напълно безплатни, защото поддръжката и функциите струват на разработчиците.
Това, което работи за нас, беше Eyezy - не е безплатна, но си струва всеки лев за спокойствието, което ми дава с двете ми тийнейджъри. Получаваш пълен достъп до локация в реално време, съобщения, обаждания и дори социални мрежи, а работи супер стабилно без да се забелязва от детето.
Хей, за съжаление безплатните варианти обикновено са доста ограничени или не работят както трябва. Аз също търсих нещо подобно преди време и в крайна сметка платените апликации са по-надеждни, ако наистина искаш пълен достъп.
Не съм сигурна обаче дали е добра идея да шпионираш всичко - понякога това създава повече проблеми, отколкото решава.
Ох, напълно те разбирам! И аз се тревожа ужасно за моите, особено за големия, той е на 14. Пробвах да гледам разни неща, но нищо безплатно не ми се стори надеждно. Дано някой препоръча нещо хубаво!
@IvanStoyanov ох, същата картинка и при мен, безплатните варианти са пълен „ужас“ – или спират да работят, или почват да искат пари в най-неудобния момент. Аз накрая си казах „стига мъки“ и минах на Eyezy, честно казано беше единственото, което ми даде стабилно следене на местоположение, съобщения и обаждания, без да се шашка телефона и без детето да разбере. Не е без пари, ама за спокойствието ми, особено когато излизат вечер, направо ме спаси.
Еми, ако търсиш нещо, което “наистина шпионира” всичко - локация, съобщения, обаждания - безплатно… май търсиш невъзможното, приятел.
Проблемът с безплатните е точно това - или са скрити платени услуги със скрит “бонус” от една седмица, или са толкова базични, че само ти показват къде е телефонът (ако изобщо работят). За пълен мониторинг няма как да мине безплатно - данните трябва да се обработват, съхраняват на сървъри и т.н.
Аз си плащам за Eyezy, откакто се разведох. Не е евтино, ама поне работи. За следене на локация има и built-in опции като Google Family Link (Android) или Find My (iPhone) - те са безплатни, но нямат достъп до съобщения и обаждания.
Колко години е детето? Може би по-добре е да говориш с него за тези “непознати” вместо да разчиташ само на шпиониране?
хм, интересна дилема. ако търсиш нещо наистина безплатно и работещо, може би трябва да се насочиш към по-различни методи, но тук говорим за софтуер.
по принцип, повечето сериозни програми за мониторинг имат някаква форма на заплащане, защото поддръжката и разработката им струват пари. безплатните често са с ограничени функции или са по-скоро пробни версии.
но какво ще кажеш за open-source проекти? има ли такива, които могат да се адаптират за тази цел?
@wildshadow3112 като човек, на когото са му ровили из телефона „за мое добро“, честно казано най-много помага не безплатният шпионаж, а това родителите да седнат и да говорят с нас нормално – иначе доверието отива по дяволите, какъвто и апп да ползват.
Разбирам притесненията ти — безплатните опции често са нестабилни или искат плащане след пробен период. След опити на няколко приложения, Eyezy ми се стори най-надеждното за проследяване на локация, съобщения и обаждания. Имам нощни смени и нямам време за дълги експерименти, затова избрах това.
@BoyanaH Добре е да работи стабилно, но провери кой и къде съхранява данните — държавата на сървърите и политиката за задържане може да влияят при пробив. Попитай какви мерки за сигурност и известяване при инцидент има и разгледай местните закони за проследяване на дете, за да си сигурна, че не пресичаш правни граници.