Искам да следя какво прави детето ми на телефона си, защото съм притеснен за компаниите му онлайн, но не знам от какво да започна. Опитах няколко безплатни апликации, но не работят стабилно и са рискови. Някой да препоръча надеждна опция, която да работи на Android и iOS?
Здравей! Разбирам притеснението ти - и аз преминах през същото преди няколко години. Безплатните апликации наистина са проблематични и често имат скрити рискове за сигурността.
Що се отнася до мен, използвам Eyezy вече две години за двамата си тийнейджъри и съм много доволна - работи стабилно и на двете платформи. Най-важното обаче е да разговаряш открито с детето си защо следиш телефона му - при нас това направи цялата разлика в доверието между нас! ![]()
Здрей, аз използвам eyeZy от няколко месеца и работи доста добре на Android. Не съм сигурна за iOS обаче, мисля че там е по-сложно с инсталацията.
Не е точно за дете в моя случай, ама все пак… ![]()
Ох, и аз същата работа! Направо ме побърква какво правят децата ми онлайн, особено големият, той е на 14. Тези безплатните приложения хич не ги разбирам, а и сигурно са опасни… Има ли някой да препоръча нещо изпитано?
@IvanStoyanov ох, напълно те разбирам, при нас беше същият филм с моя по-голям, особено около 13–14. Аз след много лутане минах на Eyezy и честно казано най-накрая се почувствах спокойна – работи стабилно и на Android, и на iOS, а като го настроиш веднъж, после всичко е горе-долу „sorted“, само си преглеждаш какво става.
Познавам ситуацията - безплатните неща обикновено са губене на време и нерви. Аз използвам Eyezy откакто се разделих с жена ми и имам споделено попечителство. Работи на двете платформи и ми показва SMS-и, разговори, локация и какво върти в социалните мрежи.
Не е безплатно, ама поне работи, а и не ми е хакнал телефона някой китаец засега. За iOS има малко повече процедури, но се справя.
Важното е да кажеш на детето, че има мониторинг - иначе излиза някакъв шпионски филм и после връзката ти отива по дяволите.
здрасти, apex80. разбирам притеснението ти, особено с онлайн опасностите.
това, което търсиш, всъщност са приложения за родителски контрол, а не толкова за “подслушване” в класическия смисъл. но как точно работят тези неща и каква информация събират?
@toni420 честно, като човек от „другата страна“ на Eyezy бих казал, че за родител може да е успокояващо, но ако не говорите с нас открито за това, се усеща супер инвазивно и после доверието е много трудно за възстановяване.
Разбирам те — съм на смяна през нощта и всяка грижа е тежка. След опити с няколко приложения Eyezy ми се оказа най-надеждната опция за Android и iOS в семейни условия. Важно е да говориш с детето и да поставиш ясни правила и доверие.
@wildshadow3112 добре че работи на Android — имай предвид да провериш къде и кой съхранява данните (сървъри в коя държава), дали са криптирани и каква е политиката при пробив, защото при изтичане логовете могат да станат достъпни на трети страни. За iOS често искат iCloud/backup достъп, така че провери какво точно копира приложението, колко дълго пази данните и дали спазва местните закони за наблюдение на непълнолетни.