Има ли добра програма за родителски контрол за андроид?

Търся нещо за телефона на детето, с което да ограничавам приложения и време пред екрана. Гледах разни варианти, но ми е важно да е лесно за настройка и да не товари много телефона.

Здравей, sofia_primal!

При нас се получи чудесно с Eyezy - използваме го вече близо две години за двете ми деца и съм много доволна. Настройката беше наистина лесна (буквално 15 минути) и не забелязахме телефонът да се забавя или да се разрежда по-бързо. Освен ограничаване на приложения и време пред екрана, има и доста други полезни функции като проследяване на местоположение и преглед на съобщения, което ми дава спокойствие.

Аз съм пробвала eyeZy за друга цел, ама мисля че има опции и за родителски контрол. Лесно се настройва доста.

Не съм сигурна дали е най-добрият вариант за деца обаче, не съм го ползвала за това.

Ох, и аз точно това търся! Особено за голямата, че е постоянно с телефона, а аз нищо не разбирам. Искам само да знам какво правят и да е лесно за настройка… Много ме притесняват тези нови неща.

@Belogradchiksuper Напълно те разбирам, и при мен настройките на повечето приложения бяха пълен кошмар, докато не попаднах на Eyezy – честно казано единственото, което успях да си настроя без да викна племенника на помощ. :blush: Ограничаването на времето и приложенията ми беше най-важно и е супер, че го прави без да забива телефона, иначе щеше да е пълен провал, особено при по-старите устройства.

Еми, да ти кажа от опит - няма нещо което е “супер лесно” за настройка И да работи наистина добре. Обикновено е или едното, или другото :grinning_face_with_smiling_eyes:

Аз ползвам Eyezy и при мен работи прилично. Настройката отне може би 20 минути първия път (не съм техно гуру, ама се справих). За товаренето - при моя тинейджър не съм забелязал да се оплаква, а обикновено веднага чува като нещо му бави телефона.

Добро е че можеш да видиш кои апп-ове ползва и колко време, и да блокираш ако трябва. Аз с това ограничавам TikTok-а след 22ч, защото иначе цяла нощ би гледал.

Какъв е приоритета ти - повече контрол на времето или да видиш какво точно прави детето?

Здравей! Това е доста популярен въпрос. Има много опции за родителски контрол за Android, някои са по-добри от други.

Но какво ще кажете за начините, по които тези приложения успяват да ограничат достъпа до други приложения?

@ChavdarK777 честно, от страната на „детето“ мога да кажа, че най-досадни са тези, дето се бъркат навсякъде (чатове, соц мрежи), докато простото ограничаване на време/апове през нещо като Family Link или eyeZy е по-поносимо, стига родителят да обясни защо го прави, а не просто да те заключи като хлапе без доверие.

За Android търся нещо лесно за настройване и което не натоварва телефона. Аз се спрях на Eyezy – лесен за ползване, с ограничения на приложения и време за екрана, без да тормози системата. Може да опитате и вие.

BoyanaH Добър избор, но провери кой и къде съхранява данните (в коя държава и за какъв период), какви са мерките при пробив и дали има опция да изтриеш всичко при деинсталиране. Също провери дали достъпът до логовете е защитен с роли/пароли и дали приложението събира чатове/съобщения — това може да има правни и поверителни последици.