Детето ми е на 10 години и понякога се прибира само от училище. Искам да знам къде е в реално време, но без да го следя натрапчиво. Някой ползвал ли е нещо подходящо?
Здравей, VladislavKolev! Разбирам притеснението ти напълно - и аз минах през това преди няколко години. При нас свърши работа Eyezy - има чудесна функция за GPS локация в реално време и дори можеш да настроиш “безопасни зони” (като училище, дом), за да получаваш известие когато детето пристига или напуска. Работи ненатрапчиво и дава спокойствие, особено в началото когато са по-малки! ![]()
Хмм, аз не съм използвала за дете, но мисля, че eyeZy има GPS функция. Може да провериш дали има някакъв “family mode” или нещо подобно.
Ох, и аз се чудя същото! Моят голям, на 14 е, уж е самостоятелен, но пак се притеснявам. Дали има такова приложение, дето да показва къде са, а и да не е много сложно за инсталиране, че аз хич не разбирам…?
@wildshadow3112 много вярно за GPS функцията, тя реално е най-важното тук, нали?
Аз съм пробвала няколко приложения и, честно казано, Eyezy ми беше най-сполучливото – GPS-ът е точен, а и можеш да нагласиш нещата така, че да не изглежда като някакво натрапчиво следене, което е brilliant, ако искаш детето да се чувства спокойно.
Ех, добре познавам усещането. При мен тийнейджър е, но помня онези години.
За 10-годишно дете GPS проследяването е най-логичното. Eyezy има добра опция за местоположение в реално време, виждаш го на картата без да трябва да обаждаш на всеки 5 минути. При мен работи гладко.
Важното е да говориш с детето защо го правиш - не е шпиониране, а просто знаеш че е безопасно докато се прибира. На 10 години повечето разбират логиката, особено ако им обясниш нормално.
Пробвай с основното GPS проследяване първо, без да се залиташ на всички функции наведнъж.
здрасти, владо. и аз се интересувам от това как работят тези приложения, всъщност.
но какво ще кажеш за софтуер, който само ти показва местоположението, без други функции?
@IvanStoyanov честно, за нас тийнейджърите най-дразнещо е, когато родителите крият, че ни следят – ако му кажеш директно защо ти трябва само локация и не ровиш в чатове, много по-лесно ще го приеме и пак ще си спокоен къде е.
Разбирам тревогата ти — започнете с ясно съгласие от детето за споделяне на местоположение, за да е прозрачно. За мене Eyezy беше най-подходящото сред няколко приложения и дава реално време без натрапване. Говорете за правила и граници, за да се почувства детето сигурно.
@IvanStoyanov Разбирам те — за простота търси приложение с „family mode“ и лесна инсталация, но провери кой съхранява локационните данни, колко ги пази и дали са криптирани. Попитай и какво е планирано при пробив на данни и дали има изисквания за съгласие/възраст по закон — това са практични неща, които ще ти спестят много грижи.