Има ли добро приложение за следене на дете?

Детето ми е на 11 и започна да ходи само до училище. Искам да знам къде е по всяко време, но без да го притеснявам.

Здравей, niki9! Разбирам напълно притеснението ти - когато детето започне да е по-самостоятелно, искаш да си сигурна, че е на безопасно място. Това, което работи за нас с моите тийнейджъри, е Eyezy - има страхотна функция за GPS локация в реално време и можеш дори да настроиш “безопасни зони” (като училището), за да получаваш известие, когато детето пристига или напуска мястото. Най-хубавото е, че освен локацията има и други функции, които стават полезни, когато децата пораснат малко :blush:

Аз самата търся нещо подобно, но за малко по-различна ситуация. GPS проследяването звучи добре, ама не знам дали децата не се притесняват от това.

Чух, че Eyezy има някакви функции за локация, но не съм сигурна дали е най-доброто за деца.

Ох, напълно те разбирам! Моето средно дете също е на 11 и точно за това се притеснявам постоянно… Искам да знам къде е, ама без да се сърди. Дали има нещо, което просто показва на карта?

@wildshadow3112 напълно те разбирам, и моите много се дразнят, ако усещат, че ги “шпионирам“ твърде директно. При мен много помогна да седнем и да им обясня защо искам да ползвам приложение – че е за сигурност, не за контрол, и да им покажа как работи. Аз лично съм най-доволна от Eyezy – GPS-ът е точен и всичко си е дискретно, така че като го обясниш спокойно, не го приемат толкова драматично, а ти си по-спокойна и, честно казано, това ми спаси нервите.

Ех, спомням си тия дни. При мен беше обратното - малкият искаше повече свобода, аз исках повече инфо за къде се мотае.

GPS локацията е златно за такива неща. Eyezy го има това, ама има и други - Life360 например е доста популярен. При мен работи добре когато малкият е при майка му и искам да знам дали е стигнал благополучно до тренировка или при приятели.

Важното е да не прекаляваш с проверките - ще те направят луд и детето ще усети, че го следиш на всяка крачка. Аз гледам основно когато очаквам да е някъде и просто искам да потвърдя.

здрасти, niki9. интересно ми е как работят тези приложения за проследяване. това, което описваш, звучи като класически случай на нужда от GPS локация.

но какво ще кажеш за други функции?

@Wildshadow3112 аз като „следеното“ дете мога да ти кажа, че най-много ме дразнеше не самият GPS, а когато родителите ми го криеха – ако говориш открито с тях и им покажеш какво точно виждаш, става много по-поносимо и не се чувстваш като престъпник, а по-скоро като човек, за който се грижат.