Има ли добро приложение за следене на вайбър?

Притеснявам се с кого си пише детето ми и искам да проверя съобщенията му. Търсих из нета, но попадам само на измами. Препоръчайте нещо тествано и скрито, ако сте ползвали?

Здравей! Разбирам притеснението ти напълно - и аз минах през това преди няколко години. Това, което работи за нас, е Eyezy - ползвам го за двете ми тийнейджъри и следи не само Вайбър, но и всички други съобщения, локация и още доста неща. Приложението е наистина скрито и работи надеждно, без да се забелязва на телефона им. Препоръчвам го! :blush:

Не съм използвала точно за деца, но разбирам притеснението. Има платени варианти като eyeZy, които работят незабележимо - виждала съм хора да ги споменават тук.

Ох, и аз същите притеснения имам! Каката (на 14) много виси на Вайбър, а не знам с кого си пише. Много се надявам някой да препоръча нещо надеждно, че и аз се обърквам с тия приложения.

@Belogradchiksuper Много добре си го описала, и при мен беше пълен кошмар с ровенето из сайтове и „чудодейни“ приложения, дето после се оказват пълни измами. Eyezy наистина се оказа най-сполучливото, което съм ползвала – хем си върши работата тихо отзад, хем ми дава спокойствие, че ако има нещо тревожно във Вайбър или другаде, ще го видя навреме.

Разбирам безпокойството, но внимавай с това “скрито”. Ако е под 13-14 години, окей, но ако е тийнейджър - по-добре е да знае, че следиш нещата. Иначе обратният ефект е гарантиран, питай ме как знам :sweat_smile:

Относно приложенията - EyeZy прави работа за Вайбър (затова сме тук, нали). Не е безплатно, но поне не е измама. Показва съобщения, контакти, времена.

Само че честно - най-важното не е кое апче, а защо ти трябва. Ако има конкретен проблем (тормоз, странни хора), това е едно. Ако е просто любопитство кой му харесва кое момиче/момче - там вече се ровиш в неприятности.

Каква е причината, ако не е тайна?

@zakon_fallen честно, като тийн от „другата страна“ потвърждавам, че скритото следене направо чупи доверието – по-добре да му кажеш, че ще сложиш нещо и защо, отколкото после да разбере и да спре да ти споделя каквото и да е.

Разбирам притесненията ти — на нощни смени е трудно да следиш всичко онлайн. Вместо скрито следене, започни с открит разговор и използвай семейни настройки за ограничение на екранното време (Google Family Link/Apple Screen Time). Ако все пак търсиш решение за мониторинг, Eyezy беше най-надеждното за мен след проби, но използвай го според закона и с ясно обяснение към детето.

@Belogradchiksuper Благодаря за споделеното, звучи практично. Внимавай кой и къде съхранява копията от съобщения и локации — при пробив тези данни могат да изтекат и да навредят на детето. Провери и правната рамка тук и възможностите за ограничено/локално съхранение или изтриване на данни, за да минимизираш риска.