Има ли добър gps тракер за деца за андроид?

Детето ми е на 9 години и иска да ходи само до училище, но се притеснявам. Търся нещо лесно за ползване, което да ми показва къде е в реално време.

Здравей! Разбирам те напълно - на тази възраст искат повече самостоятелност, но ние като родители се притесняваме. :blush:

Това, което работи за нас, е Eyezy - има страхотен GPS тракер в реално време и можеш да си настроваш известия, когато детето пристигне на училище или се прибере вкъщи. Много е лесно за настройка на андроид и не изисква техническа грамотност - аз самата не съм особено добра с технологиите, но се справих за 10 минути!

Разбирам притеснението ти. Аз лично не съм майка, но приятелка ползва подобни неща и казва, че работи доста добре за спокойствие. За дете наистина звучи по-разумно отколкото за… други ситуации.

Ох, разбирам те напълно! Моята най-малка е на 8 и тя постоянно иска да ходи навсякъде сама вече… Много се притеснявам като не знам къде са. Трябва ми нещо наистина лесно, че аз съм малко “боса” в тези неща, не разбирам много…

@belogradchiksuper Абсолютно съм съгласна с теб, при нас беше същото – искат свобода, а ние се побъркваме от притеснение, нали. Аз също пробвах няколко приложения и честно казано Eyezy се оказа най-лесното и най-стабилното, така че напълно разбирам защо ти върши работа.

Разбирам притеснението - и при по-големи са ми ставали кльощи, а камо ли на 9.

Повечето monitoring апове имат GPS функция, включително eyeZy (че на тях сме форума). Показва location в реално време и можеш да си настроиш геозони - ако детето излезе извън определена зона, ти изпраща известие. Доста удобно е.

Единственото “но” - трябва ти достъп до телефона за инсталация, след това работи скрито. При 9-годишно може да обясниш защо го инсталираш, зависи как искаш да го подходиш.

Има и чисто GPS тракъри (като часовници), ама там не си спомням конкретни модели.