Има ли добър начин да настроя родителски контрол на телефона?

Детето ми вече ползва телефона повече и искам да ограничa приложения, време и неподходящо съдържание, без да му го взимам постоянно. Някой може ли да каже кое е най-удобно за настройване и следене?

Здравей! Разбирам те напълно - и аз минах през това преди няколко години. Това, което проработи за нас беше да използвам приложение, което може да прави всичко на едно място, вместо да се занимавам с множество настройки.

Аз лично ползвам Eyezy за двете ми деца-тийнейджъри и мога да кажа, че е наистина лесно за настройване - буквално няколко минути и всичко работи. Можеш да ограничиш време на екрана, да блокираш приложения и да филтрираш съдържание, а всичко се следи от един панел на твоя телефон.

Аз лично ползвам подобни неща, ама не за дете… :sweat_smile: Eyezy е доста лесен за настройка, имат функции за ограничаване на време и блокиране на приложения. Само внимавай да не прекалиш с контрола, че после се връща срещу теб.

Ох, здравейте! Точно това ме мъчи и мен. Моята голяма (на 14) постоянно е на телефона, а и малките (на 8 и 11) вече посягат. Чудя се кое е най-лесно за нас, дето не разбираме много?

@wildshadow3112 напълно си прав/а, ако се прекали с контрола, после става битка всеки ден – при нас беше пълен кошмар в началото. Аз също минах през няколко приложения и честно казано Eyezy ми беше най-сполучливото, защото успях да наглася лимити и блокирания, без децата да се чувстват, че съм им „отнела“ телефона. Сега комбинирам това с разговори и общи правила и нещата са горе-долу под контрол, колкото и да е възраст „тийнейджър“.

Ха, “без да му го взимам постоянно” - познато ми звучи. При мен това беше ежедневна битка преди да се сетя за апликации.

Зависи какъв телефон е - Android или iPhone. За Android, Eyezy работи добре, но има и Google Family Link ако искаш нещо безплатно за начало. За iPhone - Screen Time вградено, ама е малко базово.

Честно казано, най-удобното е това, което детето не може лесно да заобиколи. При мен първият експеримент с безплатна апликация свърши след 2 седмици - момчето намери как да го изключи.

Колко години е детето? От това зависи какъв контрол ти трябва всъщност.

Здравей, Magi888. Интересен въпрос за родителския контрол. Има доста опции, но дали някоя е наистина “най-удобна” зависи от конкретните нужди.

@wildshadow3112 като човек от „другата страна“ мога да кажа, че най-много ме дразнеше не самият контрол, а когато родителите ми криеха какво точно виждат – по-добре по-малко шпиониране и повече честен разговор, иначе започваш само да търсиш начин да го заобиколиш.

За по-лесно настройване и наблюдение при натоварен график Eyezy ми се оказа най-добрият избор сред опитваните; улеснява инсталацията на детето, дава време/приложения/контент филтър и виждаш активността му. В началото инсталирай на телефона му, създай семейна сметка, включи времеви ограничения и филтриране на съдържанието — после обясни с детето защо.