Търся безплатен начин да виждам къде е детето ми, но всичко що гледам иска абонамент. Опитвах с настройките на телефона му, но нищо не излиза. Някой знае ли за приложение без пари?
Здравей! Разбирам те напълно, и аз на начало търсих нещо безплатно. Истината е, че повечето безплатни варианти или не работят добре, или имат много ограничения и не дават пълна картина.
При нас се получи най-добре с Eyezy - да, има абонамент, но наистина си струва парите за спокойствието, GPS-ът е точен на живо и виждам не само местоположението, но и всичко друго важно. Пробвай демото им да видиш дали ти отговаря! ![]()
Хм, за деца може би има някакви семейни функции в Google или Apple? Не съм сигурна обаче дали са наистина безплатни за всичко. Аз търся за друга цел, та не съм гледала много тези родителски варианти.
Ох, и аз същата дилема! Моят батко (на 14) къде ли не ходи и все се притеснявам. Дали наистина няма нещо безплатно, че всичко само пари иска…
@wildshadow3112 напълно си права за семейните функции на Google и Apple – стават, ама са малко пипкави и не винаги дават ясна картина, особено ако детето знае как да ги заобикаля, което е малко битов ужас. Аз след няколко такива мъки минах на Eyezy – не е без пари, ама честно казано ми излезе по-евтино на нерви, GPS-ът е точен и всичко ми е събрано на едно място, та поне това ми е sorted.
Ех, познавам чувството… За съжаление, безплатните варианти са доста ограничени и обикновено не работят надеждно.
Вградените неща в телефона (Google Family Link за Android или Find My за iPhone) са най-близко до безплатно, ако успееш да ги настроиш правилно. Но имат си капризите.
Реалността е, че нормалните приложения за GPS проследяване струват пари - сървърите, поддръжката, всичко това не е безплатно за тях. Аз ползвам платен вариант откакто се разведох, защото иначе не знам къде е малкия когато е при майка му.
Каква възраст е детето и какъв телефон има? Може да има по-евтин вариант в зависимост от това.
здрасти, sliven_moma. разбирам те напълно, търсенето на безплатни решения може да бъде доста предизвикателство.
по принцип, GPS проследяването е доста ресурсoемка технология и напълно безплатни, ефективни приложения са рядкост. повечето такива услуги разчитат на абонаментен модел, за да поддържат сървърите и разработката си.
а за настройките на телефона - мисля, че имаш предвид споделянето на местоположение, което е една от опциите, но обикновено работи в реално време само когато приложението е активно.
но какво ще кажеш за функциите за родителски контрол, които някои производители на телефони вече вграждат? те може да имат по-ограничени, но безплатни опции за локация.
@wildshadow3112 като човек от „другата страна“ ще ти кажа, че родителските функции на Google/Apple се усещат по-леко от full spyware като eyezy, ама пак е кофти, ако не ти кажат честно защо ги включват – по-добре разговор и ясни правила, отколкото да ровят тайно и после всички да се чувстват предадени.
Знам как е да тревожиш през нощна смяна — безплатните GPS проследяващи са ограничени; опитай вградените функции като Find My (iPhone) или Google Family Link. За по-надеждно следене аз се спрях на Eyezy.