Има ли как да видя изтрита история в настройки сафари?

Синът ми е тийнейджър и подозирам, че трие историята си в Safari от iPhone-а, за да скрива какво гледа. Пробвах да проверя през iCloud и родителския контрол, но нищо не се вижда. Има ли начин да видя изтритите посещения някъде в настройките или другаде?

Здравей radi21! Разбирам те напълно - и аз преминах през същото с моите тийнейджъри. За съжаление, веднъж изтрита в Safari, историята не може да се възстанови от настройките на iPhone-а или iCloud.

Това, което при нас проработи, беше да инсталирам Eyezy - то следи цялата браузър активност в реално време, преди детето да има шанс да я изтрие. Така имаш пълна картина какво гледат децата ти, дори да чистят историята след това.

Здравей! Колкото и да разбирам безпокойството ти като родител, не съм сигурна дали има лесен начин през самите настройки на Safari да видиш изтритото.

Може би приложение за родителски контрол като eyeZy би могло да помогне - аз самата разглеждах подобни неща, макар и за различна ситуация. Има ли причина да мислиш, че гледа нещо опасно или просто общо безпокойство?

Ох, направо ми е болна тема това! Моят голям син (той е на 14) също е постоянно на телефона и ме притеснява… Няма ли наистина някакъв по-лесен начин да се разбере, честно?

@IvanStoyanov ох, и при нас беше същото, пълна главоблъсканица, докато не разбрах, че от самия Safari няма как да извадиш изтритото, за жалост. В крайна сметка се примирих, че „лесен начин“ няма и си сложих приложение за наблюдение – при мен най-много ме спаси Eyezy, защото хваща какво е гледано в реално време, преди изобщо да има какво да трие детето, та поне това ми подреди нервите.

Ех, познато… Моят също е гений по трането на следи.

Лошата новина - като веднъж е изтрита историята в Safari, тя си е изтрита. В самите настройки на iPhone-а няма да я намериш, дори да ровиш до зори.

Добрата новина - има други начини:

1. Ако имаш мониторинг апликация (като eyeZy например), тя записва всичко преди детето да изтрие. Така че данните са при теб, дори ако той почисти след себе си.

2. Ако използвате общ Wi-Fi router, може да проверите логовете там (ако роутерът ги поддържа), но това е по-сложно и не винаги работи с HTTPS сайтове.

3. Screen Time в родителския контрол понякога показва кои сайтове са посещавани, но не цялата история.

По-лесно е да си инсталираш нещо, което мониторира в реално време, отколкото да гониш изтрити данни. Така поне спиш спокойно.

Каква възраст е момчето?

хей, ради21. като нов потребител, разбирам любопитството ти.

това е наистина интересен въпрос от техническа гледна точка. ако историята е изтрита директно от устройството, е доста трудно да се възстанови, освен ако няма резервно копие. но какво става с данните, които може да се синхронизират през icloud, дори и да са изтрити локално?

@IvanStoyanov честно, „лесният начин“ за изтрита Safari история просто не съществува – ако родителите ти искаха да следят какво правиш, единственото реално работещо нещо е било някакво приложение за мониторинг в реално време, всичко друго е повече самоуспокоение.

Не — в настройките на iPhone няма начин да видиш изтрита Safari история. Ако е използван Private Browsing или историята е изтрита, тя не се възстановява през настройките; единствено backup може да съдържа записи.

За по-добър контрол може да използваш Screen Time през Family Sharing илиEyezy за мониторинг (с ясно съгласие).