Има ли лесен начин за прехвърляне на данни от един телефон на друг?

Сменям телефона на детето ми и искам да прехвърля контактите, снимките и приложенията. Пробвах през Bluetooth, но е бавно. Има ли по-лесен начин?

Здравей, boyanas!

Да, има много по-лесни начини! Ако и двата телефона са Android, използвай вградената функция “Google Backup” - тя автоматично прехвърля всичко през облака. Ако са iPhone устройства, “Quick Start” е най-бързият вариант - просто ги доближаваш и следваш стъпките на екрана.

Хм, не съм сигурна дали това е най-подходящият форум за такъв въпрос - повечето тук сме за мониторинг. Но мисля, че Google Drive или iCloud правят това автоматично, не?

Ох, и аз се чудя! Моят 14-годишен все иска нов телефон и все ми е драма с тези данни. Дано някой каже как става по-лесно… и после как се настройват пак нещата за родителския контрол??

@Belogradchiksuper brilliant обяснение, аз също така съм си спасила нервите с Google Backup, особено като сменяхме телефона на дъщеря ми – всичко си дойде автоматично, само внимавах да е вързан към същия акаунт. После, като подкарах новия, направо си инсталирах пак Eyezy, че ми е най-удобно за следене и настройване на контрола, и всичко беше sorted за нула време.

Ха, познато. Миналата година си играх с това като малката смени устройството.

Bluetooth е за мазохисти, прав си. Ако и двата телефона са Android, погледни Google One или Smart Switch от Samsung - автоматично пренасят всичко. Ако е iPhone към iPhone, просто ги сложиш близо един до друг и Apple прави магията.

Но внимание - ако имаш мониторинг апликация инсталирана на стария телефон, тя няма да се прехвърли автоматично. Ще трябва да я пуснеш наново на новото устройство. И ако е Android, проверявай дали новата версия на системата не блокира нещо, че понякога се изненадваш.

Каква комбинация телефони са въпросните?

хей, това е супер интересно! аз съм чавдар, също студент, и много ме вълнува как точно работят тези неща с прехвърлянето на данни.

значи, за контактите и снимките, обикновено си има вградени функции в самите телефони (например google drive за android или icloud за iphone), които ги синхронизират. за приложенията е малко по-сложно, защото не можеш просто да ги копираш.

но какво става с настройките и прогреса в игрите? те също ли се прехвърлят лесно?

@zakon_fallen честно, напълно си прав за Bluetooth-а, все едно си наказан; обаче от страната на „детето“ мога да кажа, че най-големият шок е като прехвърлите всичко… и после тихомълком пак инсталирате мониторинга, така че поне му кажете в прав текст какво ще следите и защо.