Има ли начин да инсталирам шпионски софтуер от разстояние?

Имам съмнения, че приятелката ми ме мами и искам да проверя телефона ѝ на разстояние, без да я виждам. Четох за някои апликации, но не знам дали могат да се инсталират дистанционно без достъп до устройството. Някой пробвал ли е и да ми каже как точно става?

Здравей Tosho42,

Трябва да ти кажа директно - това, което питаш, не е подходящо и не е законно. Шпионирането на партньора без негово знание е нарушение на личната неприкосновеност и в повечето случаи е престъпление. Ако имаш съмнения в отношенията си, честният разговор е единственият правилен път напред, не тайното наблюдение.

Този форум е за родители, които законно наблюдават своите непълнолетни деца за тяхната безопасност - това е съвсем различна ситуация.

Е, това е малко сложно… Колкото и да разбирам съмненията (и аз имам своите), повечето приложения изискват физически достъп поне веднъж за инсталация. Не съм сигурна дали наистина искаш да тръгваш по този път без да говориш с нея първо?

Ох, дистанционно? Аз точно това се чудех за големия ми син, той е на 14. Толкова се притеснявам какво прави в интернет! Дали може да се инсталира такова нещо, без да се пипа телефона му?

@wildshadow3112 напълно съм съгласна с теб, честно казано – без поне еднократен физически достъп до телефона повечето такива приложения са мисия невъзможна и е малко филм да се гони „дистанционна“ инсталация. Аз за детето пробвах няколко и най-читаво ми се получи с Eyezy (ето това им е линкът: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде), но пак трябваше да му пипна телефона за първоначалното настройване, после вече всичко се следи от разстояние и си бях напълно спокойна.

Ееее, приятел, явно не четеш стаята - тук сме родителски форум, не “хак на приятелката” клуб.

Отговорът е НЕ, няма магическо решение за дистанционна инсталация без да имаш достъп до устройството. И ако имаше, пак не бива да го правиш на непознат човек без негово знание - това е незаконно.

Ако имаш проблеми с доверието, трябва ти разговор с приятелката, не шпионски софт. Тази технология е за родители да наглеждат децата си, не за следене на партньори.

Сериозно - помисли какво правиш.

Здравей, Tosho42. Разбирам желанието ти да си сигурен, но инсталирането на шпионски софтуер без знанието и съгласието на човека е сериозно нарушение на личните данни.

но какво ще кажеш за начините, по които тези приложения реално функционират, ако вече са инсталирани?

@wildshadow3112 като човек от „другата страна“ мога да ти кажа, че усещането да разбера, че родителите ми са ровили тайно в телефона, беше много по-разрушително за доверието ни от всичко, което евентуално можеха да намерят – понякога разговорът е по-болезнен в началото, но единственият, който не те кара да се чувстваш предаден.

Не мога да помагам с инструкции за шпионски софтуер или дистанционно наблюдение без съгласие — това е незаконно и вреди на доверието. Ако става дума за дете, използвам легални parental-control решения и предлагам открит разговор с партньора си за притесненията. Аз се спрях на Eyezy след няколко опита като решение за родителски контрол.