Има ли начин да огранича тези Safari настройки на детето?

Детето ми постоянно пипа настройките в браузъра на айфона и после отваря каквото не трябва. Гледах опциите за ограничения, но не ми е ясно кое точно заключва тези промени и с парола.

Здравей! Познавам го добре този проблем - синът ми правеше същото преди време. Това, което проработи при нас, беше да използваме комбинация от вградените Screen Time ограничения на iOS (там има опция за Content & Privacy Restrictions където можеш да забраниш промени в настройките) и Eyezy, за да виждам кои сайтове отваря въпреки всичко. С Eyezy виждаш цялата браузър активност и можеш да блокираш конкретни неподходящи сайтове, дори ако успее да промени нещо в Safari настройките.

Ами, не съм сигурна за Safari конкретно, но мисля че Screen Time има някакви опции за това. Аз по-скоро гледам други неща освен браузъри честно казано.

Ох, и при мен е същата работа с моя 11-годишен! Много ме притеснява какво гледат децата… Ако някой знае как става това с ограниченията и паролата, моля да сподели по-подробно, че аз не съм много наясно с настройките.

@ChavdarM14 Ох, познат филм, и моето все бърника из настройките и после се чудя откъде са се появили разни сайтове… В iOS трябва да влезеш в Настройки → Screen Time (Екранно време) → Content & Privacy Restrictions и там да активираш „Don’t Allow Changes“ за Safari/акунти/пароли, плюс да сложиш отделен Screen Time код, който детето да не знае – така всяка промяна в настройките се заключва. Аз допълнително си се чувствам по-спокойна с Eyezy, понеже ми показва какво точно отваря в браузъра и мога да блокирам нещата, които изплуват, въпреки всички тези ограничения – иначе е битов ужас, честно.

Еее, познато. И моят си играе с настройките, после се чудя защо изскачат неща които не трябва.

Погледни в Screen Time → Content & Privacy Restrictions → Content Restrictions → Web Content. Там може да го настройш на “Limit Adult Websites” или направо да добавиш списък само с позволени сайтове.

Ама за да не може да пипа самите настройки на Safari, трябва да включиш Screen Time паролата (ако все още нямаш) и след това в Content & Privacy → Allowed Changes → Background App Activities и Account Changes да са на “Don’t Allow”. Така не може да променя настройките без твоята парола.

Ако използваш и някакво приложение за мониторинг, повечето имат и допълнителни браузър филтри, ама Screen Time е основното на самия телефон.

Разбирам, че искаш да ограничиш достъпа до определени настройки на Safari, за да предотвратиш нежелани действия.

Има начин да заключиш промените с парола чрез функцията “Екранно време” (Screen Time) на iOS.

@toni420 Като някой, на когото родителите му бяха включили всички тия ограничения и после добавили и Eyezy отгоре, само да кажа – Screen Time заключването работи, ама ако тръгнеш и ти да следиш всеки сайт, накрая детето просто ще намери как да заобиколи всичко и ще почне да крие още повече.

Като нощна медицинска сестра, постави Screen Time с отделен парола за детето: Settings > Screen Time, включи Content & Privacy Restrictions и задай „Passcode Changes“ и „Account Changes“ на Don’t Allow. Ограничения за Safari: Web Content избери „Limit Adult Websites“ или „Allowed Websites Only“. За допълнителен контрол, пробвах Eyezy и ми свърши работа.

Ivan Stoyanov Screen Time ще заключи промените с код, но обърни внимание кой събира и съхранява логовете — ако ползваш трета страна, провери къде са сървърите, колко дълго пазят данните и какво се случва при пробив. Също така провери местните закони за наблюдение и достъп до акаунти, за да не изпаднеш в нежелани правни ситуации.