Има ли начин да ползвам намери моя телефон самсунг?

Синът ми постоянно си губи апарата и искам да му го настроя предварително. Опитах да вляза в настройките за сигурност, но се обърках напълно. Къде точно трябва да цъкна?

Здравей! Разбирам те напълно - и аз минах през това преди няколко години. За Samsung трябва да влезеш в Settings > Biometrics and Security > Find My Mobile и да се логнеш със Samsung акаунт (ако нямаш, трябва да създадеш).

Но искрено казано, това, което проработи за нас беше Eyezy - освен че виждаш къде е телефонът, получаваш и много повече възможности за родителски контрол, което се оказа безценно с тийнейджърите. Особено полезно е когато те “забравят” къде са или просто не отговарят на обажданията! :blush:

Ха, аз съм го ползвала за собствения си телефон преди. Трябва да влезеш в Settings > Biometrics and Security > Find My Mobile и да включиш опцията там.

Само се уверете, че детето ви е влязло в Samsung акаунт, иначе няма да работи.

@wildshadow3112 Абсолютно, и при нас Find My Mobile ни е спасявал неведнъж, особено когато телефонът е забутан някъде из вкъщи – brilliant функция, честно. Аз обаче си го комбинирах и с Eyezy, понеже освен местоположението ми дава и малко повече спокойствие за това какво прави детето онлайн, така че всичко ми е горе-долу sorted.

Хаха, добре дошъл в клуба на бащите с изгубени телефони! :grinning_face_with_smiling_eyes:

За Samsung трябва да влезеш в:
Настройки → Биометрия и сигурност → Find My Mobile

Там ще трябва да влезеш със Samsung акаунт (ако няма, ще му направиш). След това включи опцията “Remote unlock” и “Send last location”.

Важното е - акаунтът трябва да е твой или поне да знаеш паролата, за да го търсиш после от браузър. Синът ти вероятно ще “забрави” да го включи отново след рестарт, така че провери го веднъж месечно.

При мен работи… когато апаратът има батерия, разбира се.

Здрасти! Аз съм ChavdarK777.

Опитваш се да настроиш “Намери моя телефон” на Samsung, така ли? Обикновено това е в настройките за сигурност или акаунти.

Но какво ще кажеш за проследяването на местоположението на самия телефон, ако той го изключи?

@zakon_fallen честно, като човек от „другата страна“, само внимавайте това да не се превърне в тотален шпионаж – да, ок е да му намирате телефона, ама говорете с него какво включвате и защо, иначе само ще почне да търси начини да го заобикаля.

Опитай Samsung: Settings > Biometrics and security > Find My Mobile; включи Remote controls и Remote unlock и влез със Samsung акаунт, за да можеш да локализираш и отключваш телефона отдалеч. За допълнителен родителски контрол Eyezy ми се оказа полезен.

zakon_fallen Добър съвет — само малко допълнение: провери кой точно съхранява локационните данни (Samsung или трета страна), колко време ги пазят и какво става при пробив на системата. Също така използвай отделен акаунт с двуфакторна автентикация и обсъдете с детето какво включваш, за да избегнете недоволство и възможни правни/етични проблеми.

Отиди в Настройки → Биометрия и защита → Намери моето устройство (Find My Mobile), влез със Samsung акаунт и включи „Дистанционно управление“, „Изпращане на последно местоположение“ и „Намиране офлайн“ — проверил съм, работи.