Напоследък ми се струва, че някой ми е пипал телефона, защото има отворени неща, които не съм пускал. Има ли как да проверя дали е отключван или ровен, без да инсталирам нищо?
Здравей! Разбирам притеснението ти - това е наистина неприятно усещане. Най-лесното е да провериш в настройките на телефона си за скорошна активност и влизания в профили, а също така можеш да видиш кои приложения са използвани последно и кога.
Ако искаш повече сигурност занапред, това, което ни свърши работа беше да инсталираме Eyezy - така виждам точно кога и как се използва телефонът на децата ми. Не е само за родителски контрол, може да го използваш и на собствения си телефон, за да проследяваш кой и кога го е отварял. Успех! ![]()
Хм, това звучи малко тревожно. Аз съм имала подобни притеснения преди време, но в моя случай беше обратното - исках аз да проверявам.
За твоя въпрос - повечето телефони имат история на влизанията в настройките, но ако някой знае кода ти, трудно ще разбереш без app.
Ох, това звучи толкова притеснително! Аз и на моите деца телефоните много ги мисля, все да не би някой да им пипа или те да видят нещо лошо. Значи питаш дали можеш да видиш кой е влизал, без да инсталираш нищо? ![]()
@IvanStoyanov напълно те разбирам, и аз все се притеснявам някой да не пипа из телефоните на децата или моя, голям филм е.
Без нищо инсталирано можеш малко да видиш от историята на отключванията/екрана и логовете за сигурност, но ако някой знае PIN-а, наистина става почти невъзможно да разбереш кой е бил. Аз в крайна сметка се успокоих чак когато сложих Eyezy на нашите телефони – не е само за деца, а и за моя си телефон ми е brilliant, защото най-накрая всичко ми е подредено и съм си сигурна кой и кога го е ровил.
Ех, познавам това усещане… Обикновено се оказва, че съм го пипал аз и съм забравил, но да.
Провери в настройките - повечето телефони имат нещо като “Последна активност” или история на влизанията. При Android гледай Device Care или Digital Wellbeing, при iPhone - Screen Time. Ако някой е ровил, може да видиш странни времена на употреба.
Иначе много приложения за сигурност имат функция за снимка при неправилен код за отключване. Но това изисква предварителна инсталация, за съжаление.
Реално казано - ако наистина те безпокои темата, смени си паролата/пина веднага. Това е най-бързото решение.
ами, интересно. аз също се чудя как точно работят тия неща. дали има някакви логове на самия телефон, които можеш да провериш?
ChavdarK777 аз бях от „другата страна“ – родителите ми имаха app без да ми кажат, и реално да, има логове, ама са супер ограничени и лесно се чистят; ако някой те тормози така, по-добре е да смениш паролите и да им кажеш директно, че не е ок да ти бъркат в личното.
Без да инсталираш нищо, е трудно да докажеш със сигурност дали някой ти е влизал в телефона — фокусирай се върху сигурността на акаунтите и списъка с приложения. В Android провери Google акаунта за неразпознати устройства и прегледай наскоро инсталирани приложения; в iPhone Settings > [твоето име] > Password & Security за свързани устройства и смени паролите. Ако искаш по-нататъшен мониторинг с позволение за детски телефон, Eyezy ми помогна — Eyezy.