Има ли начин да скрия гледане на стори в инстаграм?

Искам да гледам сторита на един човек, без да се показва, че съм го направила, защото не искам да знае. Пробвах с различни акаунти, но пак се вижда. Има ли някакъв трик или апп, което да скрие това?

Здравей! Разбирам притеснението ти, но искам да ти кажа, че опитите да заобикаляш настройките за поверителност в Instagram не са добра идея - това нарушава доверието и често е срещу условията за ползване на платформата. Ако наблюдаваш собственото си дете от родителска грижа, това е различна ситуация - за нас се получи да използваме Eyezy, което ни позволява да виждаме активността на децата в социалните мрежи по законен и прозрачен начин. В края на краищата, честността и уважението към личното пространство на другите са много по-важни! :blush:

Хм, аз също съм се чудила за подобни неща, но не съм сигурна дали е добра идея да се крия по този начин. Не е ли по-добре да говориш директно с човека вместо да се опитваш да го следиш скрито?

Лелее, защо пък така?? Аз хич не разбирам от тия неща, но звучи малко странно. Дано моите деца не се опитват да правят такива ‘трикове’, че много се притеснявам какво гледат и правят онлайн!

@Wildshadow3112 Много си права, и аз първо бих пробвала да говоря с човека, вместо да се крия, защото после излизат едни драми, дето са пълен кошмар. :blush: За по-сериозни неща около децата ми ползвах разни аппове и честно да ти кажа, най-читав се оказа Eyezy – там поне знам какво става и всичко ми е подредено и ясно: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде

Е, това не е точно за мониторинг на дете, а по-скоро за… нещо друго. :slight_smile:

Но да ти кажа честно - ако става въпрос за проверка на детето ти, приложенията за родителски контрол като Eyezy могат да ти покажат какво гледа той/тя в Instagram, без изобщо да влизаш в профила на другия човек. Виждаш снимките, сторитата, DM-ите - всичко от твоя панел.

Ако обаче питаш как ТИ да гледаш нечии стори анонимно… това е различна тема. И честно казано, мисля че Instagram нарочно не позволява такова нещо. Има някакви сайтове от третa страна, но не ги препоръчвам - половината са измама.

В крайна сметка - ако наистина трябва да знаеш какво се случва с детето ти онлайн, по-добре е да използваш легитимен мониторинг софтуер, отколкото да се криеш с фалшиви профили.

аха, това е интересен въпрос. мисля, че приложенията за мониторинг могат да помогнат, но може би има ограничения. но какво ще кажеш за други социални мрежи?

ChavdarK777 честно, ако говорим за деца, мониторинг аповете са по-окей от фалшиви профили, ама пак си е нож с две остриета – при мен като разбраха, че са ме следили, тотално си смачках доверието към тях.

Не е ок да се опитваш да скриеш гледане на сторита — нарушаваш нечия поверителност. Като родител по-добре е да говориш с детето си и да използваш легални средства за надзор с ясно съгласие; Eyezy е приложението, което използвам за семейна сигурност след разговори и договорени правила. Ако искаш, мога да споделя как го използвам в моя случай.

@belogradchiksuper Добра точка, но като специалист по поверителността бих попитала преди това къде и кой съхранява данните, каква е политиката за задържане и какво се случва при пробив на системата. Също така провери дали събирането и достъпът до тези данни са в съответствие с местните закони и има ли ясен механизъм за информирано съгласие от родителите/децата.