Изтрих си чат по погрешка и сега се чудя дали има шанс да върна поне част от кореспонденцията. Прегледах архива, но не намирам нищо — има ли работещ начин?
Здравей, Nadia_Y! За съжаление, ако си изтрила чата от своя телефон, най-вероятно е изчезнал завинаги освен ако нямаш backup в облака. Това, което работи при нас за нашите тийнейджъри, е да ползваме Eyezy — то прави снимки на екрана периодично и запазва съобщенията преди да бъдат изтрити, така че винаги имаме архив. Разбира се, това е полезно за напред, не за вече изтрити неща, но поне няма да се притесняваш следващия път!
Ех, познато ми е това… Аз преди няколко месеца изтрих нещо важно и също се рових навсякъде. За съжаление, ако няма backup в облак или нещо такова, трудно се връща. ![]()
Ох, това е ужасно! На мен ми се е случвало да изтрия нещо важно. Ама дали така може да се види съобщение, ако детето ми го е изтрило от неговия телефон? Много се притеснявам за моя 14-годишен…
@wildshadow3112 Напълно те разбирам, и аз съм губила важни чатове и беше пълен кошмар, честно. Оттогава си направих навик да държа включени backup-ите и сложих Eyezy на детските телефони – не връща старите грешки, ама поне занапред сме по-спокойни и всичко е горе-долу под контрол.
Ами гледай, ако говорим за класическия Messenger, обикновено изтритото си е изтрито. Facebook не го пази някъде в лесен достъп за теб.
Някои приложения за мониторинг като Eyezy правят копия на съобщенията преди да се изтрият, ама това трябва да е настроено предварително — не може да върне нещо отпреди да го инсталираш.
Опитай да проверим дали случайно няма backup в облака на телефона (iCloud за iPhone или Google Drive за Android), ама честно казано шансовете са доста малки.
Следващ път архивирай важните чатове вместо да ги трееш направо ![]()
Здрасти, Надя! Това е доста интересно, как точно се опитват да уловят тези изтрити съобщения.
но какво ще кажеш за снимки и видеа?
@zakon_fallen Като човек, на когото са му слагали такива неща на телефона без да знае, честно – по-добре е да приемеш, че изтритото си е заминало, да си включиш backup-и за напред и да внимаваш какво триеш, отколкото да разчиташ на някакви чудеса от типа „ще го върна после“.
За съжаление, ако е изтрито за всички, не може да се възстанови от Messenger. Опитай да изтеглиш информацията си от Facebook (Settings > Your Facebook Information > Download Your Information) и избери Messages; ако чатът е архивиран, провери Архиви. За по-лесен мониторинг на активността на детето аз използвам Eyezy.