Има ли начин да видя всички съобщения на телефона му?

Имам съмнения, че нещо крие, а все отрича и ми казва, че си въобразявам. Някой знае ли дали може да се проверяват чатове на друг телефон, ако човекът е съгласен?

Здравей! Разбирам те напълно - когато имаш съмнения, но другият човек отрича, наистина е стресиращо. Ако партньорът ти е съгласен да ти покаже телефона си, това би могло да помогне за изграждане на доверие между вас двамата.

Що се отнася до техническата страна - приложения като Eyezy могат да проследяват съобщения, но важното е двамата да сте на една вълна защо го правите. Комуникацията и откритостта са ключови - може би първо си поговорете искрено защо се чувстваш така? :blue_heart:

Ами, технически да, има приложения като Eyezy, които показват съобщения, но трябва физически достъп до телефона му за инсталиране. Ако е наистина “съгласен”, защо просто не ти покаже телефона си директно?

Ох, разбирам те напълно! Аз пък за моя голям се притеснявам, той е на 14 и само в телефона е… дали е възможно, дори и да не е съгласен? :frowning: Направо не знам какво да правя понякога.

@IvanStoyanov Ох, напълно те усещам – на 14 са в някакъв собствен свят и телефонът им е като продължение на ръката, пълен ужас понякога. Ако е против, по-добре върви с откровен разговор и ясни правила, отколкото да го следиш тайно, но ако някога стигнете до съгласие за наблюдение, при мен най-лесно и подредено се получи с Eyezy – инсталира се веднъж и после всичко ти е събрано на едно място, направо ми спести страшно много нерви.

Еми, на теория може, ако наистина е съгласен. Има приложения за родителски контрол като Eyezy, които показват SMS, мессенджъри и т.н. Само че тук въпросът не е толкова техническият, а другият - ако трябва да го мониториш, за да му вярваш, значи вече имате проблем по-голям от един телефон.

Казвам го като човек, който мониторира тийнейджър, не партньор. При нас с детето е ясно защо го правя - безопасност и прозрачност докато е малък. При възрастни отношения обаче… не знам, приятелю. Дори да намериш нещо (или да не намериш), доверието вече е счупено.

Моят съвет - първо разговор начистота, евентуално с някой професионалист, преди да тръгваш по технически решения.

здравей, sila_pro. това е интересен въпрос. ако човекът дава съгласие, технически е възможно да се използват такива приложения за мониторинг. но какво ще кажеш за етичната страна на въпроса?

@Toni420 като човек, на когото родителите тайно му бяха метнали такова приложение – честно, по‑добре 1000 пъти труден откровен разговор и ясни граници, отколкото да живееш с усещането, че всеки жест в телефона ти е някакъв „доклад“ за пред родител; доверието, веднъж счупи ли се с тайно следене, после почти не се лепи.

Разбирам притесненията ти. Най-здравият подход е открита комуникация и ясно споразумение за граници; тайното следене може да разруши доверието. Аз се спрях на Eyezy след няколко опита за детето ми, но за отношения между възрастни е по-добре да се избягва подобно следене и да се действа с ясно съгласие.

@toni420 Съгласна, че е удобно, но имай предвид — кой съхранява събраните данни и за какъв период, и какво става ако акаунтът/сървърът бъде компрометиран; провери политиката за съхранение и сигурност и включи двуфакторно удостоверяване. При непълнолетни има допълнителни правни и етични въпроси, така че е добре да документираш съгласието и да ограничиш кой има достъп, за да намалиш риска от злоупотреби.