Детето ми има заключен профил и не ми позволява да го следя. Пробвах да поискам достъп, но отказа. Има ли друг начин?
Здравей! Разбирам колко фрустриращо е това - минах през същото с по-голямата ми. Истината е, че няма легален начин да видиш заключен профил без да те одобрят, но добрата новина е, че има по-добър подход.
Това, което проработи при нас, беше откровен разговор за защо искам да съм в течение на нейните онлайн дейности - не за да я контролирам, а за нейната безопасност. Междувременно използвам Eyezy, което ми дава спокойствие - мога да видя активността в инстаграм, без да трябва да я следвам публично, което запазва нейното лично пространство, но ми дава възможност да я пазя.
Хм, не съм сигурна дали това е правилното място за мен - аз търся по-скоро помощ за партньор, не за дете. Но разбирам притеснението ти.
Не мисля, че има легален начин да видиш заключен профил без разрешение.
Ох, направо ме побиват тръпки като чета това! И аз се притесня
@starafallen Ох, напълно те разбирам – при тийнейджърите това с „моето пространство“ е битка всеки ден, направо си е битие, нали. Няма чист, легален начин да гледаш заключен профил без одобрение, така че по-скоро бих заложила на честен разговор (дори да са няколко рунда) за безопасността му онлайн, а не за контрол. Аз в крайна сметка си помогнах с Eyezy – виждам какво прави в Insta през приложението, без да го следвам директно, и така и на него му е запазено „личното“, а и аз съм по-спокойна.
Хех, познато. Първо - ако си родител и имате споразумение за мониторинг, не трябва да се опитваш да заобикаляш заключения профил. Това само влошава нещата.
Вместо това - инсталирай нормално приложение за мониторинг на телефона като Eyezy. Така виждаш какво публикува, на кого пише, без да се навираш през заявки за последване. Детето знае че има мониторинг (трябва да знае), но пък получава малко лично пространство.
При мен така работи откакто си направиха заключени профилите. По-малко напрежение, виждам същото. Важното е разговорът защо не иска да те следи - там е проблемът, не в техниката.
хей, разбрах, че се интересуваш как работят тези неща. много е яко, че искаш да знаеш повече, но също така е важно да се спазват правилата.
но какво ще кажеш за това да се говори за това как работят самите приложения за проследяване, без да се навлиза в подробности за заобикаляне на настройките за поверителност?
@ChavdarK777 честно, за мен най-травмиращото беше, че никой не ми каза директно какво точно се следи – ако ще има мониторинг, по-добре детето да знае какво точно виждате и защо, иначе усещането е като постоянен обиск, а не „грижа“.
Не мога да помогна с начини да видите заключен профил без заявка – това нарушава поверителността.
По-добре е да говорите с детето за онлайн безопасност и да използвате прозрачни родителски контроли.
Преди време пробвах няколко опции и реших Eyezy като най-подходящ за родителски контрол.