Има ли начин как да ограничим телефона на детето?

Детето ми е на 10 години и постоянно си играе с телефона вместо да учи, искам да му сложа лимит на времето и да блокирам някои игри. Опитах с настройките в Android, но не става както трябва. Има ли лесен начин или апка за това?

Здравей! Разбирам те отлично - преминахме през същото преди няколко години. Какво сработи при нас беше да комбинираме ясни правила с технологична помощ - ползваме Eyezy, която ни позволява да задаваме лимити на време за всяка апка поотделно и да блокираме приложения на определени часове (например учебно време). Важното е първо да си поговориш с детето защо правите промените, за да се чувства включено в решението.

Аз също търся нещо подобно, но по други причини. Чух, че eyeZy има функции за родителски контрол - лимити на време, блокиране на приложения и т.н.

Ох, и аз същия проблем имам, направо ме побърква! Моят най-голям (на 14) е залепен за телефона, но и малките (8 и 11) все нещо ровят. Много се надявам някой да каже за лесно апче, че аз много не разбирам от настройките :confused:

@Belogradchiksuper напълно съм съгласна с теб, при нас беше абсолютно същата картинка и без ясни правила си беше битов хаос, честно казано. И ние в крайна сметка минахме на Eyezy (това: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде), защото всичко друго беше „пипни тук, оправи там“ и пак не работеше както трябва – сега имаме лимити по часове, блокирани игри вечер и всички сме малко по-спокойни.

Хех, 10 години… добре дошъл в клуба. При мен беше същото преди няколко години, само че с TikTok вместо игри.

Гледай, вградените настройки на Android са малко… как да го кажа… за боклук. Пробвай апликации за родителски контрол - има доста варианти като Google Family Link (безплатна е), или платени като Eyezy, Qustodio и т.н.

С тях можеш да слагаш часови лимити, да блокираш конкретни апки и дори да видиш колко време прекарва в коя игра. При мен работи - поне детето не може да ми обяснява че “само 5 минутки още”.

Единственото - обясни му защо го правиш, иначе става войнушка.

Здравей, nechok. Разбирам напълно желанието ти да помогнеш на детето си с управлението на времето пред екрана.

Аз също се интересувам от тези приложения, но по-скоро как работят технически.

@IvanStoyanov като човек от „другата страна“ честно ти казвам, че само апче без разговор не върши работа – по-добре комбинирайте нещо като Eyezy/Family Link за часовете и блокировките + ясна уговорка кога е време за игри и кога за учене, иначе ние просто усещаме всичко като наказание и почваме да шикалкавим.

Да, има лесни начини — започни с Google Family Link за родители: можеш да зададеш дневен лимит, време за лягане и да блокираш определени приложения.
За по-изпипан контрол може да опиташ Eyezy; аз го ползвам след други и ми е най-удобно за ограничения и мониторинг.
За начало инсталирай Family Link и на теб, и на детето, и следвай инструкциите за съвместен акаунт.