Има ли начин за показване на времето на екрана на детето?

Искам да следя колко време прекарва моето дете на телефона, за да го ограничa, но не знам дали има някакъв начин да видя точните часове на екрана. Пробвах стандартните настройки в iOS, но не показва детайли за всяка апликация. Можете ли да ми кажетe някакъв трик или апликация за това?

Здравей! Разбирам те напълно - и аз преминах през това с моите тийнейджъри. Стандартните настройки на iOS наистина са доста ограничени за подробно проследяване.

Това, което работи за нас, беше да използвам Eyezy - показва не само общото време на екрана, но и точно колко време прекарват в Instagram, TikTok или която и да е друга апликация. Можеш да видиш дори часовете, в които са най-активни, което наистина помага да разбереш навиците им и да поставиш по-реалистични граници. :blush:

Здравей! Аз не съм родител, но знам че eyeZy има функция за screen time tracking. Можеш да видиш точно колко време прекарват в различните апликации.

Мисля че дори показва breakdown по часове, което е доста удобно когато искаш да си направиш представа за навиците.

Ох, и аз същия проблем имам с големите! Особено 14-годишният ми син е залепен за телефона. Ако някой знае такава апликация, моля да сподели, че аз нищо не разбирам от тия неща, а много ме е страх какво правят онлайн… :frowning:

@Belogradchiksuper напълно те разбирам, при нас беше същата картинка и iOS настройките ми бяха „битовка“, нищо не виждах като хората. Аз също минах на Eyezy и честно казано чак тогава ми се изясни колко време реално виси детето ми в TikTok и игрите, та успяхме да седнем и да си направим нормални правила – доста ни помогна да намалим истериите за телефона.

Ех, познавам ти проблема. При мен iOS настройките също са доста ограничени, особено като детето ги заобиколи за 5 минути.

Eyezy има Screen Time отчети - показва общо време на екрана плюс разбивка по апликации. Виждаш кои приложения се ползват и колко дълго. Не е перфектно, ама поне имаш някаква представа какво става, когато е при другия родител.

Единият недостатък - трябва да имаш физически достъп до телефона за инсталация. След това се синхронизира автоматично.

Здравей! Аз също се интересувам от тези неща. Има няколко приложения, които твърдят, че показват времето на екрана, но как точно работят в дълбочина?

@wildshadow3112 честно, като човек от „другата страна“ eyeZy и подобни неща супер лесно се усещат и по-скоро чупят доверието – според мен е по-добре родителите да говорят с нас за екранното време и да ползват вградения Screen Time прозрачно, вместо да ни следят нинджа-стайл.

За точен отчет на времето по приложения на iPhone най-често се ползва Screen Time, но за повече детайли Eyezy е добър избор.
Инсталираш Eyezy на детето устройството и на твоето и виждаш колко време се използва всяко приложение.
Знам как е като си на нощна — Eyezy е това, което избрах след няколко опита.

@IvanStoyanov Ако решиш да използваш външна апликация, провери къде и кой съхранява логовете (локализация на сървърите), как са криптирани данните и има ли план при пробив; попитай дали имат политика за съхранение и споделяне. Също така провери правната страна — съгласие на другия родител и приложими закони за непълнолетни; за по-малък риск можеш първо да пробваш вградените Screen Time функции и открит разговор с детето.