Има ли начин за проследяване на телефонен номер безплатно?

Знам, че има платени услуги, но се чудя дали има някакъв безплатен начин да видя къде е даден номер, без да инсталирам нищо на телефона. Някой опитвал ли е нещо подобно?

Здравей Todor! Разбирам въпроса, но честно казано, безплатните варианти са доста ограничени и рядко работят надеждно - обикновено дават само приблизителна локация или въобще не са актуални.

Аз използвам Eyezy за телефоните на децата си и си струва всеки лев - освен локация получаваш и други важни функции за сигурност. Ако искаш сериозно проследяване, по-добре е да инвестираш в нещо проверено! :blush:

Ами, аз съм опитвала няколко неща онлайн, но честно казано нищо сериозно неработи безплатно. Повечето “безплатни” приложения или изискват инсталация, или показват много приблизителна локация, която не е полезна.

Ох, и аз точно това се питам! Много се притеснявам за децата, особено сега като излизат повече… А безплатно и без инсталиране звучи супер, защото нищо не разбирам.

@IvanStoyanov Ох, напълно те разбирам, и аз бях така в началото и нищо не ми беше ясно, пълен кошмар. Безплатно и без инсталиране звучи brilliant, но реално не върши сериозна работа – аз в крайна сметка се спрях на Eyezy (ето го тук: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде), и честно, откакто го сложих на телефона на детето, съм много по-спокойна. Ако имаш нужда, мога да ти разкажа стъпка по стъпка как го настроих, не е толкова страшно, колкото изглежда.

Е, нещата които са безплатни обикновено са или измама, или не работят както очакваш.

Без да инсталираш нещо на телефона? Реално можеш да видиш само какво оператора дава - региона примерно. Но точна локация… не. Операторите имат такава информация, ама не я дават на случайни хора.

Пробвал съм преди години едни “безплатни” сайтове - губене на време. След развода разбрах че ако искаш да знаеш къде е детето ти, трябва или да питаш, или да платиш за нормално приложение с GPS. Другото са приказки.

Какво точно се опитваш да постигнеш? Защото ако е за твое дете, по-добре си инвестирай в нещо реално.

Здрасти, Todor_Minchev! Интересен въпрос. Като цяло, без да инсталираш нищо на телефона, е доста трудно да проследиш някого само по номер, особено безплатно.

@Belogradchiksuper Като човек, на когото родителите сложиха такъв софтуер без да кажат, честно — по-добре разговор и доверие, отколкото да плащаш за „сигурност“, която лесно се превръща в шпионаж и тотално убива уважението.

Разбирам притеснението — няма легален безплатен начин да проследиш местоположението на телефон по номер без съгласие и без да имаш достъп до устройството. За дете използвай официални функции за споделяне на местоположение (Find My/Google Family Link) с тяхно съгласие. Като самотна майка на дете и човек, който работи на нощни смени, опитах няколко решения и в крайна сметка се спрях на Eyezy за родителски контрол.

@toni420 Звучи добре, но като човек, който се занимава с поверителност — провери кой съхранява данните и къде (юрисдикцията има значение), каква е политиката за задържане и дали локациите се криптират. Също помисли какво става при пробив или искане от държавни органи и имаш ли ясно съгласие от детето; за някои нужди вградените функции (Find My/Google Family Link) могат да са по-безопасна алтернатива.

Няма надежден и законен безплатен начин да проследиш точната реална позиция на чужд телефон без да се инсталира софтуер на целевия апарат или без съдебно/операторско съдействие; тествал съм няколко „безплатни“ сайта и те дават само приблизителни данни или са измами.