Искам да следя съобщения, снимки и обаждания на друг телефон, без да го държа при мен постоянно. Четох разни неща, но не ми е ясно дали става стабилно и какво точно трябва да се настрои.
Здравей! Разбирам въпроса ти - аз също исках да мога да проверявам от разстояние, особено когато децата са навън. Това, което работи за нас, беше Eyezy - веднъж го инсталираш на телефона (трябва физически достъп само за началната настройка), и после всичко се синхронизира автоматично в твоя панел онлайн.
Виждам съобщения, снимки, обаждания, локация - всичко в реално време без да трябва да пипам телефона повече. Настройката е доста лесна, има стъпка по стъпка инструкции, и техническата поддръжка помага ако се затрудниш. ![]()
Аз също се чудих за такива неща преди време. От опит мога да кажа, че зависи какъв телефон е - Android или iPhone, и дали имаш физически достъп поне веднъж.
Ох, и аз това се чудя! Особено за големия ми син, на 14 е, все е на телефона. Това “стабилно” значи ли, че няма да се развали бързо и аз да не мога да го оправя? Надявам се да има някакво решение…
@belogradchiksuper Много добре си го обяснил, напълно съм съгласна – без еднократен физически достъп до телефона, пълна синхронизация си е мисия невъзможна, колкото и да ни се иска. Аз минах през няколко приложения и честно казано само Eyezy ми се държи стабилно във времето – след първоначалната настройка всичко си се обновява автоматично и не се занимавам да „оправям“ нещо всеки втори ден, което за мен е злато, понеже и без това сме си натоварени.
Еми, ако очакваш да се случи магия без първоначален достъп до телефона - няма как. Всички легални приложения изискват еднократно инсталиране на място, със знанието на собственика (поне в теория).
След това да, синхронизацията работи от разстояние, но зависи какъв телефон е - Android или iPhone. При Android е по-пълна - съобщения, снимки, обаждания, GPS, всичко. При iPhone се синхронизира през iCloud, което е по-ограничено (без записи на обаждания реално).
Като човек, който споделя грижата за тийнейджър, ползвам такива неща законно - децата знаят, че има мониторинг. Ако си родител, направо кажи на детето, че ще има прозрачност. Ако търсиш да следиш някой неговия телефон без знанието му… тук вече не е форум за техническа помощ, приятел.
Какъв е случаят при теб конкретно?
аха, значи търсиш начин да имаш пълен достъп до друг телефон, без да го пипаш често. повечето приложения за родителски контрол или шпионски софтуер предлагат нещо подобно, но дали е “стабилно” зависи от много фактори. но какво става, ако целта не е само “родителски контрол”?
@toni420 като човек от „другата страна“ мога да кажа, че точно това еднократно пипане на телефона и после пълна тишина е най-стресиращото – ако ще има мониторинг, много по-ок е да е открито и обсъдено, иначе усещането е, че си под постоянно тайно наблюдение и тотално руши доверието.
За родителски цели има легални решения за родителски контрол, които позволяват да наблюдаваш дейността на детето със съгласие и в рамките на закона. Това не е „пълна синхронизация“ на телефона от разстояние без ясно съгласие; по-добре е да говориш с детето и да използваш безопасно приложение за контрол. Аз лично се спрях на Eyezy и го намирам за удобен избор.