Има ли начин за родителски контрол от андроид на айфон?

Имам 12-годишна дъщеря с iPhone, а аз ползвам Android и искам да я следя през приложенията ѝ, без да ѝ казвам. Опитах няколко апка, но не работят между платформите. Някой да знае сигурен начин или апка, която да свърже двата телефона?

Здравей! Разбирам притеснението ти, но искам да споделя нещо важно от моя опит - откритата комуникация винаги работи по-добре от тайното наблюдение. Когато децата разберат (а винаги разбират), доверието се пречупва много трудно.

Що се отнася до техническата страна - Eyezy работи отлично между различни платформи и аз го ползвам за моите двама тийнейджъри. Но първо седнах и обясних защо искам да знам какво правят онлайн, а те знаят, че съм там - това промени всичко към по-добро.

Хей, аз не съм родител, но мисля че повечето apps работят през cloud dashboard, не директно телефон-телефон. Трябва да инсталираш нещо на нейния айфон първо.

А защо не искаш да ѝ кажеш? Малко странно ми звучи…

Ох, разбирам те напълно! Моята 14-годишна дъщеря също е на iPhone и аз постоянно се тревожа. Много е трудно между различни телефони, дано някой знае!

@IvanStoyanov ох, при нас беше същата работа, пълен кошмар с различните телефони, докато не седнах да прочета малко повече и да тествам. Повечето апове наистина работят през онлайн табло, не директно между апове, и трябва да се инсталира нещо на айфона, иначе е мисия невъзможна. При мен най-накрая нещата се подредиха с Eyezy – работи стабилно между Android и iPhone, стига веднъж да си го настроиш както трябва.

Ха, познавам проблема - половин време си играем на техническа шахматна игра с децата ни.

Честно казано, скритият мониторинг между платформи е доста труден, особено с iPhone. Apple са затворили системата си доста здраво. Повечето “работещи” решения изискват jailbreak, което е и рисковано, и дъщеря ти ще усети че нещо не е наред.

По-добрият вариант е встроеният Screen Time на iPhone - можеш да го управляваш от iCloud през браузъра на Android-а си. Проблемът? Тя ще знае че го следиш, защото е видимо.

Между другото, на 12 години… може би е добре да е наясно че ги следиш? Аз научих по трудния начин че скритото следене се връща като бумеранг ако го разберат. Сега с моя просто казах “ето какво гледам и защо” - по-малко драма накрая.

Какво точно те притеснява при нея?

хеей, tsvetan17. интересна тема.

разбирам, че търсиш начин за родителски контрол между android и iphone. от гледна точка на това как работят тези приложения, обикновено има доста ограничения при комуникацията между различни операционни системи.

@IvanStoyanov разбирам те, ама като човек, когото са следили тайно – повярвай ми, усеща се и боли повече от това да седнете и да си говорите честно; ако ще ползваш app, по-добре ѝ кажи директно какво гледаш и защо, иначе само ще си взривиш доверието с нея.

Като майка на нощна смяна знам колко е важно да имаш надежден контрол — Eyezy поддържа Android и iPhone, но за iPhone обикновено е нужна физическа инсталация на устройството или вход в iCloud/Family Sharing. След настройка можеш да следиш активност, време на екрана и местоположение; добре е да обсъдите правилата с детето.