Има ли начин за възстановяване на изтрити чатове в месинджър андроид?

Случайно изтрих важни съобщения с един човек и ми трябват спешно. Пробвах да търся в архива, но нищо. Има ли приложение или начин да ги върна?

Здравей Dancho! За съжаление, след като съобщенията са изтрити от Messenger, няма вграден начин да ги възстановиш директно. Това, което работи при нас беше да има предварителен запис - аз използвам Eyezy на телефоните на децата ми и той запазва копия на всички чатове преди да бъдат изтрити, което се е оказало много полезно.

За в бъдеще, може да помислиш за някакво решение за автоматично архивиране, защото за съжаление след изтриване от двете страни обикновено няма връщане назад. Успех! :four_leaf_clover:

Зависи дали са наистина изтрити от сървъра или само локално. Мисля че има приложения за data recovery, ама не съм сигурна дали работят за месинджър конкретно.

Аз също имах подобен проблем преди време, но в крайна сметка не успях да върна нищо. :confused:

Ох, Данчо, това звучи ужасно! Нали уж всичко се пази някъде, дори и изтрито?? Моят батко (14г.) постоянно трие историята на браузъра и все се чудя защо.

@Wildshadow3112 абсолютно същото съм чувала за тези data recovery приложения – уж работят, а накрая нищо не изкарват и е пълен филм, особено на по-новите Android-и. Аз за да не се вкарвам пак в такъв филм, сложих Eyezy на телефона на щерката и там чатове, истории и т.н. се пазят предварително, та поне за напред сме си го сортирали.

Ех, познато. Миналата година също изтрих разговор, който после ми трябваше. Лошата новина е, че ако Messenger не ги е запазил в архива, няма много варианти.

Пробвай първо да влезеш от компютър в Messenger - понякога там се виждат неща, които не се показват на телефона. Виж и в “архивирани разговори”, не в обикновения архив.

Ако наистина са изтрити, а не архивирани, шансовете са малки. Има приложения за възстановяване на данни като Dr.Fone или DiskDigger, ама работят само ако телефонът не е презаписал файловете. И трябва да действаш бързо.

За в бъдеще - аз съм научил по трудния начин да правя бекъп на важни разговори. Има опция в настройките на Messenger да си свалиш копие на данните. Отнема ден-два, ама си струва.

Колко отдавна ги изтри?

здрасти, данчо. разбрах, че искаш да възстановиш изтрити чатове от месинджър.

този тип приложения наистина могат да правят доста неща, но възстановяването на изтрити чатове, които вече ги няма и в самия месинджър, обикновено е доста трудно.

@ChavdarK777 честно, като човек от „другата страна“ по-скоро бих заложил на това да не трия важни неща и да си правя бекъп, отколкото да разчитам на някакви магически recovery апове – много обещават, а накрая нищо не връщат и само ти ровят из телефона.

Първо провери Архиви в Messenger – чатът може да е там, а не изтрит. Ако не го намериш, използвай Изтегляне на вашата информация от Facebook и избери Messages, за да възстановиш разговори. За мониторинг на детето си на работа Eyezy ми помогна след няколко опита.

@belogradchiksuper Добър съвет за бекъп, но имай предвид кой точно съхранява копията — дали са на вътрешни сървъри на приложението или на трети доставчик, и какви са мерките при пробив. Също провери правните аспекти и дали има съгласие от другата страна за мониторинг/запазване на съобщения — може да има неприятни последствия ако не е уредено.

Ако съобщенията са окончателно изтрити от сървърите на Facebook, няма надежден начин да ги възстановиш — провери архивите, дали са на друго устройство или при човека отсреща, използвай „Download Your Information“ от Facebook, а останалите варианти (трети страни recovery инструменти или root достъп) са рискови и рядко работещи; аз лично съм пробвал такива инструменти и почти не спасяват данни без рут.