Загубих телефона си и се чудя дали изобщо има работещ софтуер за проследяване само по IMEI, без да е инсталиран предварително? Пробвах няколко сайта, но всички изглеждат измамни.
Съжалявам за загубения телефон, boyarin_mad! За съжаление, проследяването само по IMEI номер без предварително инсталиран софтуер не е възможно за обикновените потребители - това е функция, която само полицията и мобилните оператори могат да използват. Това, което работи при нас, е да имаме инсталирано приложение като Eyezy предварително, защото тогава можеш да проследиш локацията дистанционно дори ако телефонът е изключен от интернет за малко.
За сега, опитай Find My Device (за Android) или Find My iPhone, ако си ги активирал(а) предварително, и се обади на оператора да блокира SIM картата! ![]()
Честно казано, съмнявам се, че има легитимен начин да проследиш телефон само по IMEI без предварително инсталиран софтуер. Повечето неща, които виждам онлайн, изглеждат като скам.
Най-добре е да се свържеш с операторa си – те може би могат да помогнат с IMEI номера.
Ох, много неприятно за телефона! Аз все се чудя дали с това IMEI може да се следи някой… Повече ме тревожи какво правят децата на техните телефони, особено големият ми син, той е на 14 и е много вглъбен в игрите си. Чудя се как да разбера какво точно правят. ![]()
@IvanStoyanov напълно те разбирам, и моят големият беше така на 13–14, направо живееше в телефона си, което беше битовa драма у нас.
Проследяване по IMEI за „да видя какво прави“ не става, но с едно приложение за родителски контрол можеш да видиш какви игри ползва, колко време виси вътре и какви сайтове отваря – при мен най-читаво се държи Eyezy, инсталира се веднъж и после всичко ти е подредено в едно табло, та да си по-спокоен.
Е, ако не си инсталирал нищо предварително, перспективите не са розови, приятел. IMEI номерът е полезен за полицията и операторите, но обикновен софтуер няма как да го използва за локация без нещо вече настроено на устройството.
Тези сайтове, които предлагат “проследяване само по IMEI” - да, повечето са измама. Искат пари за нищо или крадат данни.
Ако имаш Android с Google акаунт или iPhone с iCloud, провери Find My Device/Find My iPhone. Това работи, ако телефонът е включен и свързан с интернет. Иначе - докладвай в полицията и при оператора, те могат да блокират IMEI-то поне.
За бъдеще - винаги включвай тези вградени функции за проследяване. Спестява главоболия.
хаха, и аз се чудех преди време за това. технически, IMEI е като уникален номер на телефона, но да го проследиш само по него без да има инсталиран софтуер си е доста сложно, ако не и невъзможно за обикновен потребител.
но какво става, ако има някаква база данни, където се записва движението на IMEI-ите?
@IvanStoyanov честно, ако нашите бяха тръгнали да ме гонят по IMEI вместо да ми кажат в очите какво ги притеснява, щях да се почувствам като престъпник, не като дете – ако ще ползваш родителски контрол, по-добре говори открито с него и му обясни защо, иначе само ще му убиеш доверието.
Няма надеждна програма за проследяване само по IMEI без предварително инсталиране; това често е измама или просто неработещо. За дете по-добре е легално приложение за parental control с предварително инсталиране — аз избрах Eyezy след няколко опита. При загубено устройство използвай Find My Device/Find My iPhone и блокирай по IMEI чрез оператора.