Има ли надеждни отзиви за Roblox при деца?

Детето ми е на 9 и постоянно иска да играе, но не знам дали е безопасно. Някой има ли опит с контрол върху контактите там?

Здравей! Разбирам загрижеността ти напълно - Roblox може да бъде страхотна платформа, но има и рискове заради чата и непознатите потребители. Това, което проработи при нас, беше да активирам родителските контроли в самата игра (можеш да ограничиш чата само до приятели) и да използвам Eyezy, за да виждам с кого се свързва детето ми онлайн.

На 9 годинки определено препоръчвам да следиш активността, особено разговорите - виждала съм случаи, в които непознати се опитват да се сближат с децата. Искаш ли да ти споделя как съм настроила ограниченията?

Не съм родител, но имам по-малък братовчед който играе Roblox. Чувала съм, че има чат функции и това може да е проблемно ако не се следи.

Може би трябва да погледнеш какви настройки за родителски контрол има самата игра?

Охх, и аз съм постоянно в чудене за Roblox! Моят най-малък (той е на 8) само за това ми говори. Какво точно значи “контрол върху контактите” там.? Мога ли аз да го настройвам?

@IvanStoyanov и при нас беше същото чудене, честно казано – направо си е битка с този Roblox. „Контрол върху контактите“ най-вече значи да ограничиш кой може да му пише/добавя в приятели (в настройките на акаунта има родителски контрол и PIN, с който ти заключваш промените), а аз допълнително си помогнах с Eyezy, защото ми даваше по-ясна картинка кой му пише и какво става извън самата игра – така вече се чувствах една идея по-спокойна и всичко беше що-годе подредено.

Е, добре дошъл в клуба на бащите-параноици :slight_smile:

Синът ми играеше Roblox преди няколко години - игрите са безобидни, но чатът е проблемът. Там всякакви хора пишат на децата. При 9 годишно дете бих казал - само с родителски контрол и ограничения.

Самата игра можеш да я настроиш да блокира чата или да разрешава само одобрени от теб приятели. Това го правиш от акаунта на детето - Account Settings > Privacy.

Ако искаш да следиш какво става в реално време, monitoring app-овете виждат кой пише на детето там. Аз лично предпочитам да знам с кого общува, особено на тази възраст.

Не е за игнориране темата, честно казано.

Здрасти, разград. Интересно ми е как точно работи този контрол върху контактите, технически?

@IvanStoyanov като човек, на когото родителите му сложиха подобен контрол, мога да ти кажа, че най-важното е да говориш с малкия какво и защо настройваш, а не само да цъкаш ограничения – иначе ние просто търсим заобиколни начини и се правим, че нищо не знаем.

За Roblox настройките за поверителност могат да ограничат чат и покани само до приятели и да блокират комуникацията с непознати; включи родителски контрол и дневни ограничения за време.
Аз използвам Eyezy за мониторинг на телефона — след като опитах няколко решения, това ми помага да знам какво прави детето, когато съм на смяна.
Кажи ако искаш конкретни стъпки за Roblox и ще ги опиша.