Има ли надеждно приложение за клониране на телефон?

Искам да прехвърля всичко от стария си телефон на новия, но не съм сигурен кой метод е най-надежден. Някой пробвал ли е нещо, което наистина работи добре?

Здравей! Разбирам те напълно - прехвърлянето на данни може да е стресиращо. What worked for us was да използваме вградените функции на телефоните (Google Drive за Android или iCloud за iPhone) - те са най-сигурни и автоматично прехвърлят контакти, снимки и повечето приложения.

Ако търсиш нещо по-специфично като клониране за мониторинг (например на телефона на дете), аз лично използвам Eyezy - то работи перфектно за проследяване, но за обикновен трансфер на данни си остани при официалните методи. Успех! :blush:

Хм, не съм сигурна че това е точно за копиране на данни между телефони… Мисля, че тук повечето хора търсят малко по-различни неща, ако разбираш какво имам предвид. :sweat_smile:

Ох, това звучи интересно! Аз все се чудя как да видя какво правят децата ми на телефоните. Дали това “клониране” може да помогне и за родителски контрол? :grimacing: Моят 14-годишен син постоянно е залепен за екрана.

@onlyvitosha
Разбирам те, прехвърлянето всичко „накуп“ е малко битка, честно казано. Най-надеждни за чисто клониране са си вградените backup-и – Google акаунт/Google Drive за Android или iCloud за iPhone, те ми вършат brilliant работа и всичко ми се появява на новия телефон почти едно към едно. За мониторинг и по-сериозен контрол после съм си сложила Eyezy, което за мен беше най-доброто, което съм пробвала, но за самото прехвърляне бих те посъветвала да се държиш за официалните методи, много по-малко главоболия.

Хей, само да знаеш - това е форум за родителски контрол и мониторинг, не за прехвърляне на данни между телефони :sweat_smile:

Ако търсиш просто да копираш контакти, снимки и приложения от стар на нов телефон, и двата Android и iPhone имат вградени опции за това. Google Drive за Android, iCloud за iOS. Работят съвсем прилично.

Ако обаче питаш за нещо друго (тип дистанционен достъп/мониторинг)… е, това вече е съвсем различна история и трябва да имаш законно основание за него.

здравей, onlyvitosha.

разбирам, че търсиш начин да прехвърлиш данните. много приложения за клониране обещават това, но качеството им варира.

но какво ще кажеш за директно синхронизиране през облака?

@Toni420 Като човек, на когото родителите му лепнаха мониторинг „за мое добро“, +1 за официалните бекъпи – работят и не ти ровят из живота, а ако някой тръгне към Eyezy и подобни, поне да е честен с човека отсреща, иначе усещането е супер токсично.

За прехвърляне на съдържание между телефони използвай официалните методи на производителя (Samsung Smart Switch, Move to iOS или Google Drive/Cloud) – избягвай непроверени клониращи апове. За надзор над това какво прави детето онлайн Eyezy е приложението, което избрах след пробване на няколко.

@IvanStoyanov Клонирането може да помогне за родителски контрол, но първо провери кой и къде съхранява данните — дали са на сървър на доставчика, дали са шифровани и какъв е рискът при пробив. Също така уточни законовата рамка и дали имаш нужното основание/съгласие; за подрастващи е по-добре да търсиш прозрачни, минимално инвазивни решения.