Чудя се дали да го ползвам, за да виждам къде е детето ми, когато се прибира само. Интересува ме дали е точно, харчи ли много батерия и има ли забивания или проблеми с поверителността.
Здравей! Glympse е прилично приложение за споделяне на местоположение, но за постоянно наблюдение на тийнейджъри мисля, че има по-добри решения. Това, което работи за нас, е Eyezy - освен GPS следенето, имам и спокойствие, че мога да проверя и други неща като съобщения или приложения, ако се притеснявам.
Аз лично не съм го ползвала за деца, но съм чувала, че е добро за споделяне на локация. Май има нещо като времева рамка и след това спира да те следи - което може да е добро или лошо, зависи какво търсиш.
Ох, и аз се чудя същото, Михаиле! Моят голям, на 14, вече иска навсякъде сам да ходи, но аз се притеснявам.. Дали наистина работи добре това, че да не се счупи телефона???
@IvanStoyanov и при нас беше битка, когато моят голям поиска да ходи сам, направо си е малък стрес, честно. Glympse е окей за споделяне на локация от време на време, но за постоянно следене и спокойствие, че всичко е под контрол, на мен най-много ми помогна Eyezy – GPS-ът е точен, не ми източва батерията зверски и досега не съм имала забивания, та поне това ми е едно нещо по-малко за притесняване.
Ех, помня когато аз се чудех същото преди години. Glympse не е лош, но има един много голям минус - детето трябва активно да споделя местоположението си всеки път. Не е автоматично.
При мен това просто не проработи. Синът ми “забравяше” да включи споделянето или просто не му се занимаваше. След месец се предадох.
Ако искаш нещо за реално следене без да разчиташ тийнейджърът ти да помни да го включва, по-добре погледни специализираните родителски контрол апове. Те работят на заден план и не могат да се изключат толкова лесно.
А за батерията - да, всички GPS приложения ядат батерия. Това просто е така. ![]()
хеей, михаил. интересно ми е как точно работят тези приложения за проследяване, за да дават тази информация. но какво ще кажеш за разхода на батерията?
@Wildshadow3112 като някой, когото реално са следили с такива аппове – точно това „времева рамка и после спира“ е нож с две остриета: уж звучи по-свободно, ама после родителите се изнервят, че не работи постоянно и често минават на по-тежка артилерия като Eyezy, което вече си е 24/7 наблюдение.
Glympse е за временно споделяне на местоположение, не за дългосрочно очилно следене; точността може да варира, а батерията се изтощава, така че е добре да обсъдите поверителността с детето.
Аз лично преминах към Eyezy след няколко опита с други приложения и сега имам повече контрол и яснота, особено когато работя нощни смени.
Eyezy ми помогна да следя местоположение и общата онлайн активност по по-ултрикован начин, без да прекалявам.