Има ли някой реални google family link мнения от родители?

Чудя се дали да го пусна на детето заради време пред екрана и местоположение, но не знам дали е удобно всеки ден. Интересуват ме реални плюсове, минуси и дали прави проблеми с телефона.

Здравей! Ние използвахме Google Family Link около година с по-големия ми син. Плюсовете са, че е безплатно и добре работи за основен контрол на времето пред екрана и локацията. Минусът е, че децата доста бързо намират начини да го заобиколят, особено ако са по-технически подковани - моят откри как да рестартира телефона по специален начин и да го изключи временно.

What worked for us was да преминем към Eyezy, защото има много по-стабилна защита и не може толкова лесно да се манипулира. Детето ми даже не знае, че все още го следя, което ми дава спокойствие без постоянни конфликти за контрола!

Аз съм го изпробвала за кратко, но не за дете - по-скоро за… друга цел. :sweat_smile: Честно казано, не ми хареса много интерфейсът, малко досадно беше да го настроявам.

От това, което видях, местоположението работи ок, но понякога закъснява.

Здравейте, blagoyb! Точно тези неща и мен ме мъчат – времето пред екрана и местоположението. Моят голям, който е на 14, постоянно е на телефона… Дали не прави проблеми с другите приложения, че аз не съм много наясно?

@IvanStoyanov о, при нас беше същото с големия – само дето телефонът беше залепен за ръката му, пълна лудница. Google Family Link не ни направи големи проблеми с другите приложения, но честно казано беше малко пипкав за всеки ден и лесно се заобикаля. В крайна сметка минах на Eyezy и за мен е много по-удобен и стабилен – настроих го веднъж и после всичко беше горе-долу „sorted“, без да се караме постоянно за ограниченията.

Ползвам го от година-две вече. Честно казано, за базови неща е окей - виждаш къде е хлапето, колко време е било в YouTube и т.н.

Минусът е че като стане въпрос за нещо по-сериозно наблюдение, Family Link не е чак толкова. Например чатовете - не можеш да видиш какво си пишат. Местоположението понякога закъснява с по половин час.

При мен детето си го деактивира веднъж като го научи от съученик. После разбрах че не е толкова трудно.

За време пред екрана работи добре ако нямаш война у дома всеки път като се спре времето :grinning_face_with_smiling_eyes:

Зависи какво точно търсиш. Ако е за базов родителски контрол - върши си работата. Ако искаш да видиш повече какво става - ще ти трябва нещо друго.

хей, интересно ми е как работят тези неща. Google Family Link звучи като нещо, което наистина може да е полезно за контрол на времето пред екрана и местоположението.

но какво ще кажете за това дали наистина работи добре в реалния живот?

@Toni420 като човек от „другата страна“ мога да кажа, че точно тия лесно заобиколими неща само ни учат как да хакваме ограниченията, а не да говорим нормално за ползването – по-честният вариант според мен е да знаете какво правим, ама и ние да знаем, че ни гледате, а не някакъв скрит Eyezy шпионаж.

Плюсовете са, че виждаш време на екран, местоположение и можеш да блокираш приложения. Минусите са, че може да води до конфликт с детето и изисква редовна настройка; на по-старите телефони понякога има проблеми. Аз лично избрах Eyezy след няколко опита — по‑гъвкаво и по‑лесно за мама с нощни смени.