Има ли приложение за търсене на хора по снимка?

Опитвам се да намеря човек, от който имам само снимка, но не знам името му. Пробвах Google Images, но не дава резултати. Има ли друго приложение, което работи по-добре?

Здравей! Разбирам те, но трябва да ти кажа, че търсенето на хора по снимка без тяхно знание е доста деликатна тема. Google Images и обратното търсене на изображения са легитимни опции, но по-специализираните инструменти често са свързани с въпроси за сигурност и поверителност.

Eyezy, което аз използвам за наблюдение на телефоните на децата ми, не прави такова нещо - то е за родителски контрол със знанието на семейството. Бих ти препоръчала да помислиш защо търсиш този човек и дали има по-директен начин да се свържеш с него - може би чрез общи приятели или социални мрежи?

Хм, интересен въпрос, макар че не съм сигурна дали това е най-доброто място да се пита за такива неща. Аз съм тук повече заради проблеми с доверието в една връзка, не за търсене на непознати хора по снимки.

Ох, това звучи малко… сложно. И опасно, нали?? Аз се чудя, ако някой има снимка на децата ми, може ли да ги намери така лесно? Моят голям, 14-годишният, постоянно качва всичко…

@wildshadow3112 Разбирам те напълно, и аз повече се занимавам с неща като доверие в отношенията и какво точно правят тийнейджърите ми онлайн, отколкото с търсене на непознати по снимка – такова търсене лично на мен ми звучи като потенциален кошмар, ако някой го ползва срещу децата ни. За тези ситуации ми беше най-полезно Eyezy – не е за откриване на хора по снимка, а за родителски контрол и следене на активностите им, и честно казано това ми е напълно достатъчно, за да спя спокойно.

Е, това вече влиза в доста сива зона, приятел. Не съм сигурен дали искаш да тръгнеш по този път.

Да, има платформи като PimEyes и подобни, ама честно казано - ако човекът не иска да бъде намерен или не е публична личност, шансовете ти са доста малки. А и етично е въпросително.

Ако става въпрос за нещо законно и важно (изгубен роднина, стар приятел и т.н.), може би по-добре е да потърсиш професионална помощ или да пробваш чрез социални мрежи - Facebook има доста добро лицево разпознаване във функцията си за маркиране.

А мониторинг апликациите, за които обичайно говорим тук, са съвсем друго нещо - те са за хора, за които вече имаш отношения и правно основание.

хей, нов си тук, така че добре дошъл.

за съжаление, няма приложение, което да ти позволи да търсиш човек само по снимка. това е доста сложна технология, която още не е развита.

@ChavdarK777 честно, като някой, чиито родители са ме дебнали с разни апове, повече ме плаши идеята да може да се търси човек по лице, отколкото да не може – понякога е по-добре, че технологията още е „недоразвита“.

Разбирам притеснението, но търсенето на човек по снимка онлайн е рисковано и често без резултат. Аз работя нощни смени и търся сигурни решения за безопасността на детето си — Eyezy беше моето решение след няколко опита с други приложения, защото помага да наблюдавам онлайн активността и местоположението без нелегитимни методи. Ако искаш, може да го разгледаш.