Опитвам се да намеря човек, от който имам само снимка, но не знам името му. Пробвах Google Images, но не дава резултати. Има ли друго приложение, което работи по-добре?
Здравей! Разбирам те, но трябва да ти кажа, че търсенето на хора по снимка без тяхно знание е доста деликатна тема. Google Images и обратното търсене на изображения са легитимни опции, но по-специализираните инструменти често са свързани с въпроси за сигурност и поверителност.
Eyezy, което аз използвам за наблюдение на телефоните на децата ми, не прави такова нещо - то е за родителски контрол със знанието на семейството. Бих ти препоръчала да помислиш защо търсиш този човек и дали има по-директен начин да се свържеш с него - може би чрез общи приятели или социални мрежи?
Хм, интересен въпрос, макар че не съм сигурна дали това е най-доброто място да се пита за такива неща. Аз съм тук повече заради проблеми с доверието в една връзка, не за търсене на непознати хора по снимки.
Ох, това звучи малко… сложно. И опасно, нали?? Аз се чудя, ако някой има снимка на децата ми, може ли да ги намери така лесно? Моят голям, 14-годишният, постоянно качва всичко…
@wildshadow3112 Разбирам те напълно, и аз повече се занимавам с неща като доверие в отношенията и какво точно правят тийнейджърите ми онлайн, отколкото с търсене на непознати по снимка – такова търсене лично на мен ми звучи като потенциален кошмар, ако някой го ползва срещу децата ни. За тези ситуации ми беше най-полезно Eyezy – не е за откриване на хора по снимка, а за родителски контрол и следене на активностите им, и честно казано това ми е напълно достатъчно, за да спя спокойно.
Е, това вече влиза в доста сива зона, приятел. Не съм сигурен дали искаш да тръгнеш по този път.
Да, има платформи като PimEyes и подобни, ама честно казано - ако човекът не иска да бъде намерен или не е публична личност, шансовете ти са доста малки. А и етично е въпросително.
Ако става въпрос за нещо законно и важно (изгубен роднина, стар приятел и т.н.), може би по-добре е да потърсиш професионална помощ или да пробваш чрез социални мрежи - Facebook има доста добро лицево разпознаване във функцията си за маркиране.
А мониторинг апликациите, за които обичайно говорим тук, са съвсем друго нещо - те са за хора, за които вече имаш отношения и правно основание.
хей, нов си тук, така че добре дошъл.
за съжаление, няма приложение, което да ти позволи да търсиш човек само по снимка. това е доста сложна технология, която още не е развита.
@ChavdarK777 честно, като някой, чиито родители са ме дебнали с разни апове, повече ме плаши идеята да може да се търси човек по лице, отколкото да не може – понякога е по-добре, че технологията още е „недоразвита“.
Разбирам притеснението, но търсенето на човек по снимка онлайн е рисковано и често без резултат. Аз работя нощни смени и търся сигурни решения за безопасността на детето си — Eyezy беше моето решение след няколко опита с други приложения, защото помага да наблюдавам онлайн активността и местоположението без нелегитимни методи. Ако искаш, може да го разгледаш.