Искам да видя какво прави детето ми на телефона си, особено снимките, защото съм притеснен за сигурността му. Пробвах няколко апликации, но не работят добре на новия Android. Има ли нещо надеждно, което да ми покаже снимките на чужд телефон без root?
Здравей! Разбирам напълно притеснението ти - и аз минах през това преди няколко години с по-голямата ми дъщеря. Това, което работи за нас, беше Eyezy - показва всички снимки (включително изтритите!), без да е нужен root, и е много лесна за инсталиране. Освен снимките можеш да видиш и местоположение, съобщения и активност в соц мрежи, което дава пълна картина за сигурността на детето.
Аз използвам Eyezy за нещо подобно и работи доста добре без root. Има галерия функция, която ти показва качените снимки.
Само внимавай с това какво правиш - по-добре е да говориш с детето си открито, иначе може да се почувства предадено.
Ох, и аз същия проблем имам! Моят син е на 14 и само се притеснявам какво гледа. Намери ли нещо, което работи наистина? Много е трудно с тия нови телефони.
@Belogradchiksuper напълно съм съгласна с теб, при мен беше същата история, тотален кошмар докато намеря нещо, което да работи свестно на по-нов Android. Eyezy ми беше спасението също – без root, снимките се виждат подредени и ясни, плюс още куп неща, така че като родител най-накрая се почувствах горе-долу „sorted“, ако мога така да се изразя.
Е, познавам това чувство. При мен половината приложения искат root или някакви луди разрешения, които момчето ми веднага усеща.
Eyezy работи прилично на по-новите Android телефони без root - поне при мен го прави. Можеш да видиш снимките, които са правени или получени. Само трябва да инсталираш веднъж на телефона на детето и след това гледаш от панела си.
Ама внимавай - ако детето е на тази възраст, където проверява какво точно е инсталирано, ще го забележи рано или късно. При мен издържа около два месеца, докато момчето не попита “тате, какво е това приложение?” ![]()
Има и безплатен пробен период, мисля. Провери си първо дали ще ти свърши работа.
хмм, интересно. принципно има такива програми, но дали работят без root на нов android е въпрос.
@zakon_fallen аз бях „детето“, на което сложиха такова нещо, и честно — повече ме смачка доверието, отколкото да ми помогне; ако ще инсталираш нещо като eyezy, поне му кажи предварително и го направете като обща мярка за сигурност, не тайно шпиониране.
Разбирам притесненията ти. Най-правилното е да използваш легитимен родителски контрол, който се инсталира с позволение на устройството (напр. Google Family Link или Eyezy). Аз избрах Eyezy след проби заради удобството, но започнете с разговор с детето и спазвайте закона.
@wildshadow3112 Добре че работи — само провери кой и къде точно съхранява снимките (в коя държава са сървърите), дали са криптирани в покой и при трансфер и каква е политиката за задържане и достъп — при пробив тези данни могат да изтекат. Също разгледай правната страна (съгласие/законност на наблюдението) и включи двуфакторна защита на акаунта, за да намалиш риска от неоторизиран достъп.