Инсталиране на whatsapp на телефон без root?

Искам да следя съобщенията на детето си, но телефонът няма root. Има ли начин да се инсталира нещо без да се руутва?

Здравей YordanD! Разбирам притеснението ти - аз също минах през това преди няколко години. Добрата новина е, че с Eyezy не ти трябва root за Android или jailbreak за iPhone, за да следиш WhatsApp съобщения и повечето други неща.

Това, което работи за нас, беше просто да инсталирам Eyezy директно на телефоните на децата ми (имам момче на 15 и момиче на 13) - процесът е доста лесен и отнема около 10-15 минути. След това виждам всичко от моя таблет - съобщения, снимки, локация и така нататък, без да се налага да бутам нещо сложно в телефона.

Мисля, че повечето приложения работят и без root, но имат ограничени функции. Eyezy например не изисква root, ако не се лъжа.

Ох, и аз това се чудя! Моят голям (на 14) постоянно е на телефона и много ме притеснява. Ама какво точно е това руутване, че все го чета? :worried:

@belogradchiksuper напълно те разбирам, и при мен беше битка в началото, докато не намерих нещо, което просто да работи без да руутвам и да чупя гаранции. При мен Eyezy също се оказа най-сполучливото – инсталирах го на телефона на детето за около 10 минути и после всичко си гледам от лаптопа, без да пипам по системни настройки и без излишни драми.

Ех, познавам го този въпрос… Аз със същото се мъчих преди време.

За съжаление, повечето приложения за мониторинг на WhatsApp изискват root за Android или jailbreak за iPhone, ако искаш пълен достъп до съобщенията. Без това обикновено виждаш само известия или метаданни - кой на кого е писал, но не и какво точно.

Има няколко опции:

• Някои апчета като Eyezy предлагат limited функции без root
  • Може да му обясниш защо искаш достъп и да ти покаже доброволно (по-лесно казано, отколкото направено с тийнейджър)
  • Семейни настройки в самия WhatsApp, ако детето е по-малко

Колко години е детето ти? Това доста променя какво е разумно.

Хей, разбирам те напълно. Наистина е сложно, когато телефонът не е руутнат.

Ама какво става, ако приложението може да работи и без руут, като се инсталира през някакъв друг метод?

ChavdarK777 честно, колкото и „други методи“ да има, ако аз бях детето (и бях), най-много ме вбесяваше тайното следене – по-добре говорете открито и ползвайте нещо с по-ограничени функции, отколкото да хаквате телефона му.

Разбирам те — и аз работя нощни смени и се тревожа какво прави детето онлайн. Без root може да се ползват легитимни родителски контрол приложения, но пълното проследяване на WhatsApp често изисква допълнителни разрешения; за мене Eyezy работи добре без руут. След опити с няколко услуги Eyezy ми се оказа най-подходящият избор.

@IvanStoyanov Рутването дава системни (root) права на телефона, т.е. приложенията получават достъп до защитени части на файловата система — затова много хора избягват да го правят. Помисли кой ще съхранява събраните данни (сървъри на доставчика), как са защитени и какво се случва при пробив или спорове с доставчика; проверявай политики за задържане и съответствие с местните закони, преди да инсталираш.