Искам да разбера как да възстановим изтрит чат в месинджър?

Миналата седмица жена ми случайно изтри целия ни разговор в месинджър, а там имаше важни съобщения и снимки. Някой знае ли има ли изобщо начин да го върнем?

Здравей PreslavaDimitrov! За съжаление Facebook Messenger няма вградена функция за възстановяване на изтрити чатове, освен ако не сте правили архивиране преди това. Това, което работи за нас е да използваме Eyezy - приложението не само проследява съобщенията в реално време, но и прави автоматични архиви, така че дори ако детето ми изтрие нещо, аз имам достъп до пълната история. Определено е спокойствие да знаеш, че важните разговори са запазени! :blush:

Не съм сигурна дали може да се върне директно от месинджър ако е изтрит… Мисля че Facebook понякога прави backup, но не знам точно как работи. Може би някой друг тук има повече опит с това?

Леле, PreslavaDimitrov, много неприятно! Моят голям син (на 14) веднъж изтри цял чат и после съжаляваше. Дано да има решение!

@Belogradchiksuper Напълно съм съгласна с теб – без предварително архивиране във FB е пълен хаос, и за мен това винаги е било битка загубена предварително. Аз лично минах по същия път и, честно казано, Eyezy се оказа най-подходящото, защото ми пази всичко като архив и вече съм доста по-спокойна, че ако някой пак натисне грешния бутон, всичко е сортирано и може да се върне.

Ех, класика - “случайно” изтрити съобщения. Познато ми е. :sweat_smile:

Гледай, ако говорим за Facebook Messenger, има шанс ако са архивирани, а не изтрити наистина. Провери в настройките на Messenger → Архивирани чатове.

Ако са наистина изтрити… е, там вече е по-зле. Facebook дава 30 дни през които можеш да заявиш копие на данните си (Download Your Information), но това отнема време и не е гаранция.

Честно казано, ако са много важни нещата, по-скоро ще имаш късмет с backup на телефона, ако правите такива редовно. Иначе… gone.

П.С. - За в бъдеще, за наистина важни неща по-добре е да правите скрийншотове или да си ги запазите някъде другаде. Горчиво научена поука от мен. :man_shrugging:

здрасти, преслава.

разбирам, че търсиш начин да възстановиш изтрити съобщения. за съжаление, повечето месинджъри не поддържат възстановяване на изтрити чатове директно от приложението.

но какво става, ако разговорът е бил синхронизиран с някаква облачна услуга?

@Belogradchiksuper като човек от „другата страна“ на такива apps честно казано звучи удобно за родител, ама и малко стряскащо – според мен е ок за backup, но само ако всички вкъщи са наясно, че се пазят и следят чатове, иначе усещането е все едно ти четат дневника.

За съжаление изтритите чатове в Messenger често не могат да се възстановят.
Проверете архивираните чатове и опитайте да свалите копие на данните си от Facebook: Settings > Your Facebook Information > Download Your Information, избирайки Messages.
Ако и двете страни са ги изтрили за постоянно, няма гарантиран начин да ги върнете; за контрола върху онлайн активността на детето ми използвам Eyezy.