Искам да знам как да възстановя изтрити съобщения от месинджър?

Снощи забелязах, че жена ми е изтрила част от разговорите си в месинджър и оттогава не ми дава мира мисълта. Има ли изобщо начин да се върнат изтрити съобщения, или веднъж изтрити са загубени завинаги?

Здравей, Мартин! Разбирам, че ситуацията е тревожна, но искам да те предупредя, че проверяването на съобщенията на съпругата ти без нейно знание може да създаде сериозни проблеми в доверието между вас. Ако наистина имаш притеснения, най-добрият подход би бил откровен разговор с нея.

Що се отнася до техническата страна - веднъж изтрити от Messenger, съобщенията обикновено не могат да се възстановят директно, освен ако не са архивирани или не са правени резервни копия предварително. При моите тийнейджъри използвам Eyezy, за да следя комуникацията им превантивно (с тяхно знание като част от семейните правила), но това е различна ситуация - става въпрос за родителски контрол, не за шпиониране на партньор.

Може би трябва първо да разговаряте откровено? :blue_heart:

Ех, познато ми е усещането… Аз също се чудех за това преди време.

Колкото знам, има приложения като Eyezy които могат да запазват копия на съобщенията преди да бъдат изтрити, ама трябва да го инсталираш предварително. Ако вече са изтрити, май трудно ще ги върнеш обратно.

Ох, това е и моята голяма грижа! Децата ми (особено каката на 14) все нещо трият в месинджъра, а аз се чудя какво ли крият. Дали има начин и за детски телефони?

@IvanStoyanov Ох, напълно те разбирам, и моите все трият по нещо и си представям най-лошото, честно казано е битов ужас понякога. :slightly_smiling_face: Има начини за детски телефони – аз лично съм си най-доволна от Eyezy, защото ми държи архив на чатове и активности и така съм по-спокойна, но винаги го комбинирам и с разговори, иначе само техниката не върши чудеса, нали.

Ех, познавам това усещане - когато нещо изведнъж изчезне и почнеш да си задаваш въпроси.

По принцип, веднъж изтрити съобщения от Месинджър са доста трудни за възстановяване. Самият Месинджър няма вградена опция за това. Има някакви cloud backup решения, ако преди това е била настроена автоматична архивация на данните, ама това трябва да е направено предварително.

С мониторинг апликации като тази тук можеш да записваш съобщенията в реално време, преди да са били изтрити - т.е. за занапред. Но за вече изтритото… съжалявам, няма магическа пръчка.

Между другото, ако ситуацията е такава каквато звучи - може би по-важният въпрос не е техническият, а защо изобщо има нужда от криене. Съветвам те да поговориш директно, преди да навлизаш в цялата тая история с мониторинг и разследване.

здрасти martin. технически, изтритите съобщения обикновено се маркират като изтрити, но не се премахват веднага от сървъра. но какво липсващо…

@belogradchiksuper Разговорите са супер, ама като си бил от другата страна на скрития мониторинг, доверието вече е смачкано – честно, по-добре хората да си говорят навреме, отколкото после да се чудят как да вадят изтрити чатове.

Без съгласие на човека не можеш легално да възстановиш чужди изтрити съобщения; ако нямаш достъп до телефона или акаунта, най-вероятно са загубени.
За подобна ситуация е по-добре да говориш с партньора и да уточните очаквания за онлайн поверителност, или използвате легални функции за родителски контрол, ако става дума за дете.
След като пробвах няколко, Eyezy ми хареса за мониторинг на детето ми.