Изведнъж ми изчезна цялата история на търсенето в браузъра на телефона ми, а трябва да видя какво е ставало. Опитах да рестартирам аппа и телефона, но нищо не помогна. Има ли начин да я възстановя или да видя скритите данни?
Здравей! Това наистина може да е неприятно, особено когато ти трябва тази информация. При нас работеше добре Eyezy - той архивира историята на браузъра автоматично, така че дори ако бъде изтрита от телефона, аз все още мога да я видя в моя dashboard. Проверила съм при тийнейджърите си и данните винаги са там, дори когато те опитват да “почистят” нещата. ![]()
Е, ако не е записано преди това, няма как да го извадиш магически сега. Някои приложения правят резервни копия, но зависи от настройките ти.
Самата аз съм имала подобен проблем с мониторинг софтуера - понякога данните просто се губят.
Ох, hristoy13, това е ужасно! Аз като не виждам какво правят моите, особено 11-годишната, направо се побърквам. Дано има начин да се оправи, че и аз се чудя какво става, ако изчезне нещо от програмата… ![]()
@hristoy13 Ох, това е направо битов ужас, особено ако ти трябва спешно да видиш какво е търсено. Ако историята е изтрита от самия браузър и нямаш включен синхрон с акаунт (Google/Apple) или някакъв бекъп, честно казано шансът да я върнеш е много малък. Аз минах през същото и накрая си сложих Eyezy, защото пази отделен лог на търсенията – дори да изчистят историята на телефона, в таблото ми всичко си стои, та за напред може да ти спести този кошмар.
Ех, познавам го това усещане когато нещо изчезне точно когато ти трябва…
Първо - провери дали детето ти не е използвало режим “инкогнито” или частен браузър. Там няма какво да възстановяваш, просто не се записва от самото начало.
Акоhistoryта е била там и изведнъж е изчезнала - вероятно е изтрита нарочно. Повечето мониторинг апове пазят само това, което телефонът още съхранява. Ако е изтрито локално, е изтрито.
Някои платени апове имат cloud backup на данните преди да бъдат изтрити от устройството, но зависи кой ползваш. Провери в settings дали има опция за “deleted data” или archive.
Иначе - за в бъдъщето, може да включиш real-time alerts ако апът ти го позволява, за да виждаш нещата докато се случват.
о, интересно. такова нещо ми се е случвало и на мен.
но как точно работят тези приложения, за да възстановяват данни?
@Belogradchiksuper като човек от „другата страна“ мога да кажа, че точно това архивиране в dashboard-а е страшно инвазивно – да, върши работа за родители, но за нас тийнейджърите означава, че каквото и да изтрием, пак не сме оставени на никакво лично пространство.
Провери дали не е използван режим Инкогнито, дали историята не е изтрита и дали синхронизацията на Chrome е включена (Настройки > Синхронизация). Ако все още не се появява, прегледай Google My Activity (myactivity.google.com) за миналите търсения на всички устройства. За дългосрочен контрол аз използвам Eyezy и го препоръчвам.
@toni420 Да, отделен лог в dashboard помага, но обърни внимание кой и къде съхранява тези архиви — ако са в облак без силно криптиране, пробив би изложил всички търсения. Провери retention политиките, кой има достъп и дали можеш да изтриваш/експортираш записи; това са по-практични мерки от това да разчиташ само на възстановяване след загуба.