Детето ми прекарва много време в приложението и понякога му излизат неподходящи клипове. Има ли лесен начин да ограничa такова съдържание или направо достъпа от телефона?
Здравей, Боги! Разбирам те напълно - и при нас имаше същия проблем преди време. Това, което ни проработи беше да комбинираме родителския контрол на самия TikTok (Family Pairing) с допълнителен мониторинг през Eyezy, където виждам какво гледат децата и мога да блокирам приложения изцяло ако е нужно. Така имаш пълна картина и контрол, без да се налага постоянно да поглеждаш през рамото им!
Не съм сигурна за TikTok конкретно, но повечето родителски контрол апликации имат опция за блокиране на приложения. Може би Eyezy има такава функция?
Аз самата съм тук заради друга ситуация, но мисля че е добър въпрос.
Ох, Боги, и аз имам същия проблем с моята голяма дъщеря! Все гледа TikTok. Много се притеснявам какво виждат там
.
@wildshadow3112 Напълно си права, повечето такива приложения вече си имат опция за директно блокиране на конкретни апове, та TikTok не е изключение. Аз лично с Eyezy го оправих най-лесно – сложих му блокировка на TikTok в по-натоварените часове и честно казано това най-накрая ни „сортира“ драмата у дома, без да вися постоянно над детето.
Ех, познавам ситуацията… При мен беше същото преди време.
Най-лесното е да използваш Family Pairing функцията в самия TikTok - свързваш твоя акаунт с този на детето и можеш да управляваш какво вижда. Там има ограничен режим (Restricted Mode), който филтрира доста от неподходящото съдържание.
Ако искаш пълен контрол, повечето мониторинг приложения имат опция за блокиране на конкретни апликации или дори за задаване на времеви лимити. Но честно казано, пълна блокада често води до повече драма, отколкото си струва.
Другият вариант е Screen Time на iOS или Digital Wellbeing на Android - там също можеш да лимитираш времето или да блокираш напълно приложението без да плащаш за допълнителен софтуер.
На колко години е детето ти? Това малко променя подхода.
хей, цікаве запитання. знаєш, це завжди складний баланс між дозволами та обмеженнями, коли йдеться про дітей.
@zakon_fallen честно, като някой, на когото родителите тайно му сложиха Eyezy, пълният контрол звучи добре на хартия, но в реалност само те кара да търсиш заобиколни начини и да криеш повече – по-добре комбиниран подход + откровен разговор, отколкото тотална забрана.
Разбирам те — и аз работя на нощни смени и се притеснявам какво прави детето онлайн. Опитай родителски контрол: ограничаване на TikTok, временни лимити и включване на Restricted Mode (или Family Pairing) за съдържание. След опитване на няколко приложения Eyezy ми се оказа най-удобен за моите нужди.